ЧЕТИРИ ЗЛАТНИ И ОБЩО ШЕСТ МЕДАЛА ЗА ШК „ЕТЪР“ ОТ КАЗАНЛЪК!

0

 

Отлично представяне днес записаха младите шахматисти на Купа Васил Левски в град Казанлък. Там се проведоха два турнира: за деца до 10 и до 16 години с общо 90 деца от страната.

Ивайло Капарашев спечели безапелационно купата и турнира при 10-годишните със 6,5 точки от 7 кръга! Той е ученик от ОУ“ Св.Патриарх Евтимий“ и тренира усърдно вече 3 години.


Шампионка при момичетата стана Ваяна Иванова с 5 точки! Тя тренира едва от 4 месеца, но показа борбеност и характер. Йордан Капукаранов и Мариян Караиванов финишираха също с 5 точки на 5 и 7 място в групата, оставайки на крачка от медалите.

При най-малките деца от детска градина с бронзов медал се окичи Велизар Петков с 4 точки. Димо Петков, Стефан Стефанов и Теодоси Цонев също отлично дебютираха на състезание. Малчуганите се справиха чудесно като за първи път.

В турнир А Сиана Георгиева стана шампион при девойки до 14 години! Мария Инджова е шампион при девойки до 12 години! Двете момичета бяха част от представителния отбор на СУ Емилиян Станев на световното в Казахстан миналата година.

Малко не достигна за медал на Михаела Микова и Емили Николова, които заеха 4 и 5 място. Всички момичета са ученички от същото училище, в което , благодарение на г-жа Котларска има няколко групи по шах!

Сребърен медал при 12-годишните момчета спечели Калоян Стоянов от ОУ“ Димитър Благоев“. Той се пребори в много силна конкуренция.

Петър Симеонов остана 4-ти до 14 години, след като водеше в групата кръг преди края. Петър имаше малшанса да срещне на финала бъдещия победител в турнира до 16 години.
Търновската група бе най-многобройна, за което домакините ни връчиха специален приз. Общо 18 деца участваха от ШК Етър.

„За голяма част от тях това беше дебютно състезание. Благодаря от сърце на всички родители, които неотлъчно подкрепяха малките ни състезатели! Благодарим и на г-жа Петранка Драганова от клуб Казанлък 21 за отличната организация и на главния съдия Мирослав Митев за перфектното съдийство“, коментира треньорката Светла Йорданова.

About Post Author

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *