СЛЕД КАЗАНЛЪК СЪСТЕЗАТЕЛИТЕ НА ШК „ЕТЪР“ ТРИУМФИРАХА И В ПЛЕВЕН 

0
В Плевен се проведоха два турнира „Млади надежди“ по класически шахмат за деца до 10 и до 16 години. При отлични условия в хотел Ростов участваха близо 80 състезатели от България и Румъния. Домакините от ШК Спартак Плевен XXI бяха осигурили многобройни награди в отделните възрастови групи.
 Младите надежди на ШК Етър отново показаха класа и спечелиха три медала.
Виктор Стоядинов грабна купата при 12-годишните с впечатляващия резултат от 5 точки от 6 кръга! Той е трети в генералното класиране сред 43 шахматисти, като в хода на турнира срещна само по-големи от него  състезатели. 11-годишният Виктор от ОУ П. Р. Славейков победи в 5 от партиите и загуби само от шампиона при 16-годишните Теодор Цветанов – представител на домакините.
Алекс Енев спечели бронзов медал в категория до 14 години с 4 точки. Той не успя да се пребори на финала с победителката в турнира, опитната Нора Рашева, която е многократна държавна шампионка. Така Алекс раздели второ-трето  място в групата си с 3 победи, 2 равенства и 1 загуба. Алекс Енев бе победител в предишното издание на турнира.
В турнира до 10 години Радосвет Арабаджиев  от ОУ Бачо Киро спечели бронзов медал с 5 точки от 6 кръга! Той бе лидер  до 5 кръг, когато допусна единствена  загуба. На финала обаче Ради надигра представителката от Румъния и също раздели второто място. Участваха 35 деца от страната и чужбина.
Виктор Стоядинов, Радосвет Арабаджиев, Алекс Енев, както и призьорите от Казанлък вчера – Ивайло Капарашев, Калоян Стоянов, Петър Симеонов, Мариян Караиванов,  са част от представителните ни отбори за юноши до 10 и до 14 години, завоювали  общо 5 медала отборно през 2023 година.

About Post Author

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *