Кметовете на десетте общини от областта застанаха зад отстранения бивш шеф на Областно пътно управление

0

 

 

Декларация против освобождаването от длъжност на директора на Областно пътно управление инж. Венцислав Ангелов изпратиха до министъра на Регионалното развитие и благоустройството Андрей Цеков. В копие, с което редактор на „Болярски новини“ разполага, градоначалниците от региона прилагат и подписка в подкрепа на бившия вече директор, който изненадващо и без мотиви бе отстранен от длъжност преди седмица. Припомняме, че инж. Ангелов вече е заемал тази позиция преди години, а за кратко бе председател на УС на АПИ. С искане той да бъде върнат като директор на Областно пътно управление своите подписи са положили кметовете на В. Търново, Г. Оряховица, Свищов, Павликени, П. Тръмбеш, Стражица, Златарица, Лясковец, Елена и зам.-кметът на Сухиндол. Това е безпрецедентно обединение на местните управници, които са избрани от различни политически сили, но в декларацията си те подчертават, че дават подкрепа за Ангелов независимо от своята политическа принадлежност и пристрастия.

„Ние, кметовете на общини от област В. Търново, декларираме своето категорично НЕСЪГЛАСИЕ по повод освобождаването от длъжност на директора на ОПУ и настояваме той да бъде възстановен“, се казва в декларацията до министъра. Според кметовете той е доказал своите качества – прецизност, отворен за диалог, безкомпромисен професионализъм и експертни познания в работата.

„В съвместната ни работа се отнася изключително отговорно и компетентно за разрешаването на дългогодишни проблеми с републиканската пътна инфраструктура в областта. Много от проблемите, неглижирани от десетилетия, започнаха да се решават именно поради добрата комуникация и взаимодействие между общинските ръководства и инж. Ангелов“, пишат кметовете. И дават за пример как често се отзовавал като човек на първа линия при трудни и извънредни ситуации без значение на часовия диапазон, както бе при обилния снеговалеж в края на ноември миналата година.

„Изразяваме нашето категорично НЕСЪГЛАСИЕ  на тази длъжност да бъде назначен един от предишните директори на ОПУ – В. Търново, каквато информация се разпространява в публичното пространство“, пишат още кметовете до министъра. Писмото е с дата 19 февруари т. г. и се чака реакция от Андрей Цеков. Декларацията е с копие до Председателя на УС на АПИ и до Областния управител.

Сн. Интернет и личен архив

About Post Author

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *