Бащата и бабата на починалото дете напуснали с него по свое желание детското отделение, докарали го пак в много тежко състояние

0
Повече от три часа медиците са се борили за живота му
Във връзка със смъртта на двегодишно дете в областната болница във Велико Търново, от ръководството на стационара излязоха с позиция.
Двегодишното дете е било докарано в Спешно отделение на МОБАЛ “Д-р Стефан Черкезов” от своите близки около 21 часа на 20 февруари. Веднага е хоспитализирано в детско отделение.
Дежурният лекар е назначил извършването на изследвания и скарификационни проби, веднага е започната терапия. След поставяне на венозните медикаменти пред медицинския персонал бащата и бабата на детето са отказали оставане в отделението и са напуснали детско отделение.
Няколко часа по-късно детето отново е докарано в Спешно отделение в изключително тежко състояние, посочват от МОБАЛ.
Започнали са незабавно реанимационни действия, в които са се включили двама реаниматори, педиатри и неонатолог, продължили повече от три часа.
Детето е било интубирано, а лекарите са установили, че в дихателните му пътища има аспирирано стомашно съдържимо.
За съжаление усилията на лекарите не са дали резултат и детето е починало. Ръководството на болницата е сигнализирало Окръжна прокуратура – Велико Търново за случая.
Под ръководството на Прокуратурата са извършени съдебномедицинска експертиза и аутопсия. Разследването продължава.
От болницата изказват съболезнования на семейството и близките на детето за тежката загуба!

About Post Author

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *