Великотърновка едва оживя, след като глътна игла, скрита в деликатес от магазин. Спасиха я медици в Горна Оряховица

0
Жената три дена обикаляла болници, за да търси помощ
Горнооряховски медици спасиха живота на млада великотърновка, която прекара три дни в страдания, върната от няколко лечебни заведения. Екипът, ръководен от гастроентеролога д-р Илко Костурков, извърши точна диагностика и и животоспасяваща ендоскопска процедура, с което случаят приключи благополучно. 34-годишната Б.В. разказа за случая, сърдечно благодарна на целия екип.
На 16 февруари жената закупила хранителен продукт- желиран език, от магазин във Велико Търново и вечерта го консумирала. Веднага след консумацията, тя усетила неприятно дразнене и боцкане в горната част на хранопровода, и трудност при преглъщането.
„Реших, че съм глътнала нещо, имах усещане за чуждо тяло, заседнало в хранопровода.Отидох в Спешна помощ във Велико Търново, където прецениха, че съм за специалист УНГ и започнаха да звънят на отделенията в болниците в Габрово, Горна Оряховица, накрая решиха, че трябва да вървя до Плевен. През нощта се придвижих до УМБАЛ- Плевен, където в спешен кабинет ми казаха да остана в града да чакам някакъв специалист. Казаха ми: ще чакаш няколко дни. Аз се отказах, а междувременно усещах, че това чуждо тяло се смъква още по-надолу.
Върнах се в Търново и в събота отидох в кабинета на УНГ- специалиста д-р Белчилов, който огледа хранопровода, докъдето успя, не откри нищо, но прояви голямо внимание и звъня на негови колеги – гастроентеролози. После отидох в болницата тук, но оттам ми казаха, че случаят е за Плевен, да отида там. Мой познат обаче ми препоръча гастроентеролога д-р Илко Костурков в Горна Оряховица.
В понеделник сутринта отидох в Първо вътрешно отделение и д-р Костурков ми огледа с апаратура хранопровода, където най-сетне беше открито това чуждо тяло. Поставиха ми упойка и за две минути го извадиха – беше поне 4-5 сантиметра, подобно на игла, с два остри върха, според мен – метално…“
Началникът на Първо вътрешно отделение д-р Илко Костурков извършил гастроскопия и установил чуждото тяло в горната част на хранопровода. В резултат на сложна ендоскопска процедура, то било извадено. Пациентката е останала в лечебното заведение два дни под наблюдение и изписана в добро състояние.
„Д-р Костурков ми каза, че чуждото тяло е било застанало напречно, което е било много опасно, тъй като това е можело да доведе до разкъсвания и също, че изваждането му е било доста рисково, разказва още Б.В. „Сложиха ми системи и останах и на другия ден в болницата. В момента съм много добре, усещам лек дискомфорт при преглъщането, което е нормално. Доколкото разбрах, ако ме бяха размотавали още два- три дни, е могло да бъде фатално за мен. Много съм благодарна на д-р Костурков и екипа му, иначе нямаше да мога видя дъщеря ми как расте!“, споделя още младата жена.

About Post Author

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *