Над 80 деца правиха къщички за птици в работилница на открито в Пушево (СНИМКИ)

0

Над 80 деца си направиха сами къщички за птици във великотърновското село Пушево. Изпълнената с много смях и емоции работилница на открито се проведе вчера в двора на Радослав Лазаров. Той е един от организаторите на събитието, заедно със създателя на фейсбук групата „Помощ за завръщане на село. Заедно с децата и по-смело”  Христо Ашламинатора. С помощта на съмишленици те бяха осигурили и дървените заготовки за къщичките, както и  други материали, инструменти и машини.

В продължение на няколко часа деца от селото, от Велико Търново и региона, коваха, чукаха и с помощта на машини сглобяваха къщичките за птици, след това ги рисуваха, а техните родители също се включиха с ентусиазъм в дейностите. Всички малчугани си тръгнаха  с готови къщички за свободни птици след приключване на работилницата. Специално за събитието в Пушево пристигнаха хора от София, Варна, Бургас и Казанлък.

 

Организаторите и децата превърнаха неделния ден в истински празник. Освен, че се забавляваха от сърце и душа, децата научиха много за опазването на природата и на птиците. За всички имаше осигурен топъл чай и много лакомства от организаторите.

Всички, които се включиха в позитивната акция в Пушево, си пожелаха много скоро в селото пак да се проведе подобна инициатива, която да привлече още повече любители на природата.

About Post Author

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *