Ротаракт клуб – Велико Търново дарява близо 4 500 лв. на Център за деца и младежи с увреждания за купуване на интерактивен под

0

4 485,00 лв. събра на своя 21-ви рожден Ротаракт клуб -Велико Търново. Средствата ще бъдат дарени на Центъра за социална рехабилитация и интеграция на деца и младежи с увреждания в старата столица за купуване на интеарктивен под. Това е уред, който помага на децата и младежите със специални образователни потребности да подобрят уменията си.

Сумата, събрана на пищно парти, организарано от младите ротарианци, е най-голямата, която те са успявали да съберат досега на рожден ден на клуба. Младежите благодарят на всички, които са станали съпричастни с каузата им. Сред тях са Сателитен Ротари клуб – Павликени, както и ротаракт клубовете в  Свищов и  Варна, Ротаракт клуб – София Витоша, Ротаракт клуб – София – Витоша-Изгрев и Ротаракт клуб – Бургас Приморие. Подкрепа за каузата бе получена и от Митко Минев – паст дистрикт гуверньор на Ротари България, Кирил Андреев – паст президент на Ротари клуб – Велико Търново, Здравко Здравков – паст президент на Ротаракт клуб – Велико Търново, Пенко Цанков, Ивета Трифонова, Калин Василев и др. Събитието бе уважено и от дистриктния Ротаракт представител за 2023/2024 г. Марина Желева.

Това е поредното добро дело, което младите добротворци осъществяват в полза на обществото. В навечерието на коледните и новогодишни празници, членовете на Ротаракт клуб – Велико Търново реализираха традиционната си кампания „Купи и дари”, благодарение на която над 40 самотно живеещи възрастни хора по селата около старата столица получиха хранителни продукти. Със събраните по време на юбилейния 20-ти рожден ден на Ротаракт клуб – Велико Търново, който бе отбелязан през  февруари 2023 г., бе закупена апаратура за Центъра за кожно-венерически болести в старата столица, който е единственото здравно заведение в област Велико Търново, изцяло насочено към лечение на кожни заболявания.

Ротаракт е младежка организация за лица на възраст между 18 и 30 години, партньор на Ротари и част от структурата на Ротари Интернешънъл. Дейността на Ротаракт клуб – Велико Търново е насочена към организирането на хуманитарно ориентирани кампании в полза на обществото. Традиционни инициативи на Ротаракт клуб Велико Търново, са „Купи и дари”, „С цвете в ръка срещу репродуктивните проблеми”, „В кръвта ти е да спасяваш животи”. Ежегодно Ротаракт клуб Велико Търново организира и провежда, и нови кампании в полза на обществото. Една от тях е „За малките герои”, която бе проведена през 2021/2022 година и чрез която бе направен ремонт на 8 стаи в педиатричното отделение на МОБАЛ „Д-р Стефан Черкезов”, гр. Велико Търново. Ако проявявате интерес към дейността на Ротаракт клуб Велико Търново, може да се свържете с тях, чрез официалните им страници в социалните мрежи.

About Post Author

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *