Ротаракт клуб Велико Търново дари детски книжки на обновеното отделение по „Педиатрия” при МОБАЛ „Д-р Стефан Черкезов”

0

 

 

Членовете на Ротаракт клуб Велико Търново направиха дарение на детски книги на цялостно обновеното детско отделение в областната болница. Книгите бяха предадени на отделението по „Педиатрия“ от президента и вицепрезидента на Ротаракт клуб Велико Търново – Марий Стоянов и Пламена Пенкова. Ротаракторите получават книгите от Мария Иванова-Георгиева – бивш член на Ротаракт клуб София Витоша-Изгрев, която е пожелала да дари събраните от нея книжки, на детско отделение, обновено от Ротари или Ротаракт клуб в България. За осъществяването на връзката между Мария Иванова-Георгиева и Ротаракт клуб Велико Търново, помага и дистриктният Ротаракт представител за ротарианската 2023/2024 – Марина Желева.

Припомняме, че Ротаракт клуб Велико Търново започна ремонтни дейности в отделението по „Педиатрия” при МОБАЛ „Д-р Стефан Черкезов”, още през 2021/2022 год., чрез кампанията „За малките герои”. Тогава те цялостно ремонтираха 8 стаи в отделението, изградиха и един изцяло нов санитарен възел.

Членовете на Ротаракт клуб Велико Търново са признателни към Ротари клуб Велико Търново, за това че заедно с фондация „Америка за България” и фондация „За доброто”, харесват тяхната идея, обединяват усилия и завършват започнатото от тях, за да може отделението по „Педиатрия” в момента да е цялостно обновено и да има един съвсем нов и по-добър вид.

Младите добротворци се надяват, че новите условие в отделението по „Педиатрия” и дарението, направено от тях, ще направят болничният престои на малките пациенти, една идея по-лек.

Ротаракт е младежка организация за лица на възраст между 18 и 30 години, партньор на Ротари и част от структурата на Ротари Интернешънъл. Дейността на Ротаракт клуб Велико Търново е насочена към организирането на хуманитарно ориентирани кампании в полза на обществото. Традиционни инициативи на Ротаракт клуб Велико Търново, са „Купи и дари”, „С цвете в ръка срещу репродуктивните проблеми”, „В кръвта ти е да спасяваш животи”. Ежегодно Ротаракт клуб Велико Търново организира и провежда, и нови кампании в полза на обществото. Ако проявявате интерес към дейността на Ротаракт клуб Велико Търново, може да се свържете с тях, чрез официалните им страници в социалните мрежи.

About Post Author

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *