Четирима депутати в Европарламента е целта на „Възраждане”

0

В област Велико Търново вече стартира кампанията по номинации на кандидати за евродепутати от „Възраждане” Своите предложения дават структурите във Велико Търново, Лясковец, Свищов и Елена, а от началото на април и членовете на новоучредяващата се структура в Горна Оряховица.

Качествени и високообразовани хора, владеещи поне два чужди езика, родолюбци, ефективни в работата си, с демократична философия – това са част от критериите, на които трябва да отговорят номинираните кандидати. Това заявиха във Велико Търново народните представители от „Възраждане”  Станислав Стоянов и Светослав Тодоров, които заедно с общинските съветници от Велико Търново Стилян Найденов и Александра Трифонова коментираха актуалната политическа обстановка в страната и подготовката за предстоящите избори за Европарламент.

От партията на Костадин Костадинов заявиха, че започват невиждана по мащабите си предизборна кампания , като са си поставили за цел да обходят всички населени места в страната – от най-големия град до най-малките малките села, и да се срещнат с над 1 милион българи. Това е единственият начин да бъде преодоляна апатията сред хората и нежеланието им да отидат до урните, каквато всъщност е целта на ГЕРБ и ПП- ДБ, заяви депутатът от Великотърновски избирателен район Станислав Стоянов .

От партията са категорични, че ще продължават борбата си да бъде проведен референдум за запазване на българския лев до 2043 година. Властта заглуши гласа на  повече от 600 000 българи, сред подписалите се за референдума имаше огромен брой хора, които не са членове и симпатизанти на „Възраждане”, но ни подкрепят, подчертаха народните представители. Те заявиха, че се подготвя петиция, която ще бъде внесена в Европарламента, когато бъде избран новият му състав.

4 мандата в Европейския парламент е целта на „Възраждане” на предстоящия вот.

Основната ни цел по време на предизборната кампания е да убедим хората да излязат и да гласуват, посочи Александра Трифонова.

Общинският съветник Стилян Найденов коментира и предложената от кмета на Велико Търново нова структура на администрацията, която предстои да бъде гласувана от Великотърновския общински съвет. Тя предвижда да бъдат назначени петима заместник-кмета. По думите на Найденов това ще струва на данъкоплатците около 600 000 лева годишно, или над 2,4 млн. лв.  за целия   мандат като бюджет за заплати, секретарки, шофьори, представителни разходи и др. Според него е немислимо например заместник-кметът по спорта и демографската политика да ръководи двама експерти. От „Възраждане” заявиха, че няма да подкрепят предложената нова структура и призовават кметът да направи корекции в предложението си до общинските съветници.

About Post Author

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *