Велико Търново се включва в Националната кампания на БНТ „Даряваш кръв – даряваш живот“

0
Българската национална телевизия инициира Национална кампания по кръводаряване, с помощта на Националния център по трансфузионна хематология и под патронажа на Министерството на здравеопазването.
7 седмици в 7 български града ще бъдат организирани акции по кръводаряване.
Във Велико Търново акцията ще е на 28 март и ще се проведе в отделението по трансфузионна хематология към МОБАЛ „Д-р Стефан Черкезов“, което се намира в двора на болницата (срещу бившето спешно отделение).
Кампанията ще се проведе от 08:00 до 14:00 ч., като екипите ще продължат работа,докато има желаещи да кръводарят.
Това е единственият кръвен център в област Велико Търново, на който разчитат пациентите от всички десет прилежащи общини.
Нужда от доброволни кръводарители е непрекъсната, а поддържането на резерв е задължително, но и изключително трудно.
Кръводарител може да стане всеки клинично здрав и пълнолетен човек, който не приема лекарства. Кръводаряването става след медицински преглед .
Основната цел на кампанията да популяризира доброволното и безвъзмездно кръводаряване, както и да насърчи повече хора да станат доброволни кръводарители. Кампанията има за цел също да се даде по-широка публичност на проблемите, свързани с кръводаряването в България.
Ползите от кръводаряването са не само за хората, за които кръвопреливането е жизненоважно, но и за този, който дарява. А с едно даряване на кръв, можем да помогнем за спасяването на няколко човешки живота!

About Post Author

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *