19 са предложенията за стенопис „Търновските благодетели”. Публиката може да гласува за най-добрия проект

0
19 автори и авторски колективи от цялата страна са представили свои идейни предложения за изработване на стенопис – декорация „Търновските благодетели” във Велико Търново. Припомняме, че инициативата за мащабната творба, която ще бъде разположена в центъра на града, е на Ротари клуб – Велико Търново и е част от събитията за отбелязване на 85-годишнината на клуба.
За да бъде увековечена паметта за някои от най-големите дарители и благодеятели във Велико Търново, Ротари клуб обяви национален конкурс, чийто удължен първи етап изтече на 15 март. Организаторите благодарят сърдечно на всички участници за вниманието, с което са удостоили конкурса и за положените усилия за представяне на стойностни проекти, достойни за историческата и духовна столица на България.
От 22 март до 5 април, съгласно заданието на конкурса, гражданите ще могат с гласуване да определят един от тримата победители в първия етап чрез своеобразен „Вот на публиката“. Събитието ще бъде организирано на фейсбук страницата на Ротари клуб – Велико Търново (Rotary Club Veliko Tarnovo) по следния начин:
– в публикация с галерия ще бъдат включени превюта на всички 19 идейни предложения, подредени в реда на тяхното подаване в сайта на Ротари клуб – Велико Търново
– в текстовата част на публикацията ще бъдат описани насоки за гласуване и списък с подадените проекти
– в галерията ще бъдат публикувани превюта на проектите, придружени с текстова част – описание на авторовата концепция и линк към пълната презентация на всеки проект
– гласуването ще се осъществява с натискане на бутона „Харесвам/Like“
– Вотът на публиката ще спечели проектът, събрал най-голям брой харесвания от гражданите Другите двама победители ще бъдат определени от компетентно жури, а официалното обявяване на трите проекта, преминаващи към втория етап от надпреварата, ще се състои на 10 април 2024 г.
В етап II на конкурса ще се проведат срещи с тримата участници, на които те трябва да представят техническа обосновка, остойностяване и концепция за същинската реализация на стенописа.
Окончателен победител в конкурса и изпълнител на проекта ще бъде избран и обявен на 10 май 2024 година.
Самото изпълнение ще стартира след като приключат съгласувателните процедури с Община Велико Търново, НИНКН и Министерство на културата.
Ротари клуб – Велико Търново е организация на доброволци и дарители, великотърновци, милеещи за благото на старата столица на България. През десетилетията на своето съществуване великотърновските ротарианци са допринесли със своите действия за подобряване на средата и живота във Велико Търново в почти всички възможни направления. В това начинание, както и във всички други до този момент, те работят така, че да вдъхновяват и увличат в общоградските каузи и други граждани, организации и институции. Затова мнението на гражданите е важно и ще бъде съществена част от оценяването и избора на проект-победител на финала на конкурса.

About Post Author

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *