Крадци опоскват селски имоти в региона, задигат желязо, инструменти и имущество

0

За броени часове служители на полицейското управление в Павликени разкриха кражба на около 200 кг метални елементи от наследствен имот в с. Димча. Вчера около 13,00 ч. собственика на имота сигнализирал за посегателството. От проведените незабавни действия по разследването е установено, че извършител на посегателството е 20-годишен от Павликени, известен на полицията и осъждан. Той е направил пълни самопризнания. Възстановил е паричната равностойност на инкриминираната вещ. Материалите по случая ще бъдат докладвани в прокуратурата.

Служители на РУ – Стражица разкриха кражба на инструменти и имущество от жилище в с. Камен. Сигнал за случая е получен в управлението на 27 март. От проведените действия по разследването е установено, че извършители на деянието са двама мъже на 24 и на 28 години от същото село, по-младият известен на полицията и осъждан. Инкриминираните вещи са установени и върнати на собственика. Материалите по случая ще бъдат докладвани в прокуратурата.

Две взломни кражби на имущество от жилища в с. Виноград, разследват служители на полицейското управление в Стражица. Посегателствата са извършени в периода 15 февруари – 28 март, чрез взломяване входни врати. Извършени са огледи. По двата случая са започнати досъдебни производства.

About Post Author

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *