Тото и Лъчо от „СкандаУ” във Велико Търново: „Наркотиците и хазарта са едни фалшиви обещания. Децата вече не се отглеждат от родители, а от таблети”

0

Популярните изпълнители Тото и Лъчо от група „СкандаУ” се срещнаха с деца и младежи от Велико Търново. Те се включиха в кампания за превенция против наркотиците, която се организира от фондация „Маргаритка” и Център за рехабилитация и психотерапия „Кошер”, с подкрепата на Община Велико Търново и Превантивния център по наркомании към Община Велико Търново и ОДМВР.

Срещата се проведе в Голямата зала на Общината.

Ние имаме опита да знаем как да избегнем наркотиците, а децата и младежите – все още не. Ние не познаваме техния свят и ни е важно да знаем какво те мислят по този въпрос, коментираха преди срещата певците.

И наркотиците, както и хазарта, са едни фалшиви обещания – за добър живот, за щастие. Затова е важно някой да каже „Спрете! Нали всички искаме да бъдем истински!”, казаха двамата изпълнители пред журналисти.

Много е важно също да се върне доверието в семейството, в родителите. За съжаление, все повече те абдикират от основната си роля и функция. И ние сме родители, и наблюдаваме това, което се случва около нас. Децата вече не са отглеждани от хора, а от таблети. За съжаление, докато оставяме детото да се забавлавя на компютъра, телефона и таблета, не осъзнаваме, че именно във вортуалното пространство то намира информация за всики лоши неща – наркотици, райски, газ и др.  Нека да имаме комуникация с децата си, да не ги оставаму не произвола, призоваха Тото и Лъчо.

За съжаление много от идолите на децата и младежите в социалните мрежи рекламират именно забранени вещества, дават изключително лош пример с поведението си. Дори се рекламират като наркомани. За жалост, това е съдържанието и на много филми, сериали… Затова е важен родителят, авторитетът, който да покаже на детето кое е важното и кое е правилното. И ако се провалим като родители, няма на кого да се сърдим, каза още двамата изпълнители.

About Post Author

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *