До 3 години затвор грози участници в нощни гонки на пътя София-Варна, близо до Велико Търново

0

Районна прокуратура – Велико Търново е получена преписка на Районното полицейско управление в града относно установени на 30.03.2024 г. нерегламентирани състезания с МПС. Те са в участък от пътя София – Варна, на територията на община Велико Търново.

След постъпването на материалите незабавно е образувано досъдебно производство по чл. 325, ал. 3 вр. ал 1 от НК – за хулигански действия при управление на МПС, изразяващи се в нерегламентирано участие в автомобилни състезания по главен път I-4 /София –Варна/, в участък на територията на Община Велико Търново.

Наблюдаващия прокурор е дал указания за извършване на незабавни процесуално-следствени действия.

Наказанието предвидено по чл. 325, ал.3 вр. ал.1 от НК е лишаване от свобода до 3 години  и лишаване от права по чл. 37, ал.1, т.7 от НК. Действията по разследването продължават под ръководството на Районна прокуратура – Велико Търново.

Както БНР съобщи,  полицията във Велико Търново задържа над 20 младежи, участвали в незаконно нощно автомобилно състезание на главния път София – Варна в участъка от Велико Търново до село Леденик.

Среднощните гонки са били организирани в затворени групи в социалните мрежи. Установени и задържани с полицейска мярка са двама водачи непосредствено след проведената гонка и още двадесетина участници. Съставени са им актове. По информация на Българското национално радио незаконното автомобилно състезание е било в нощта на петък срещу събота в участък от главния път София – Варна на изхода на Велико Търново в район, където няма видеонаблюдение.

 

About Post Author

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *