Прокуратурата се самосезира и разпореди незабавна проверка в Дома в Драганово

0

 Районна прокуратура – Велико Търново, се самосезира и разпореди на ОДМВР- Велико Търново а започне  незабавна проверка в Дома за хора с умствена изостаналост в село Драганово. Това съобщиха от държавното обвинение. Причините са медийни публикации след съобщение на кмета на Горна Оряховица Николай Рашков, че лично е открил потресаващи нарушения в Дома.

Вчера Рашков написа на своята фейсбук страница, че заедно с полиция е  влязъл на внезапна проверка в дома в Драганово и са констатирали,  че служител на персонала – фелдшер, е бил пиян, като дрегерът е отчел 1,71 промила алкохол. И други служители били употребили алкохол, а обитателите били в безпомощно и мизерно състояние.

Пред медиите кметът разказа, че е бил потресен от вида на хората с умствена изостаналост. Те са били без надзор на двора, с ужасни дрехи, някои със събути гащи.

По думите на Николай Рашков в Дома има сигнали и съмнения за злоупотреби с парите на домуващите и сериозни нарушения през годините, които са били прикривани. Тези обстоятелства предстои да се изясняват, но със сигурност ще има сериозен контрол и наказания, посочи той и се закани с директни уволнения.

сн. Община Горна Оряховица

About Post Author

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *