Шампионският „Етър“  излиза срещу легендарната Пенева чета за 100-годишния юбилей на „виолетовите“!

0

Шампионският отбор на „Етър“, воден от треньора Георги Василев, излиза срещу най-успешния състав на националния отбор на България – бронзовите медалисти от САЩ-94! Култовият мач е основен акцент от програмата за честването на вековния юбилей на великотърновския клуб. Празненствата са навръх юбилея – на 24 април т.г. на стадион „Ивайло“, съобщи настоящият президент на „Етър“ Деян Куздов.

“Етър“ ще отбележи подобаващо 100-годишнината с богата програма в празничния ден. Поканени за тържествата са не само играчите от шампионския отбор от 1991 г., но и ветераните от 60-те години, когато тимът за първи път влезе в елита, от 70-те и 80-те, когато „болярите“ имаха ред успешни международни изяви, ръководителите и треньорите през годините, хората, помагали на клуба и др.

Ще има почетни награди от Българския футболен съюз, от Община Велико Търново и от „Етър“. Куп още прояви има на 24 април – срещи, награждавания, музикални изпълнения, мач между женските отбори на „Етър“ и „Конин“ (Полша), тържествена заря…

Кулминацията обаче е мачът на шампионския „Етър“ срещу Пеневата чета, начело с Христо Стоичков и съотборниците му – бронзови медалисти от САЩ-94. Редица легенди на футбола се очакват да пристигнат за шоуто на стадион „Ивайло“ под надслов „Звездите на „Етър“ срещу „Звездите на България“. В програмата има още ред любопитни инициативи и изненади, които ще бъдат обявявани в следващите дни до 24 април.

About Post Author

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *