Известният фотограф Никифор Тодоров представя изложба с фотоси на Велико Търново през четирите сезона

0

Изложба „Велико Търново в четири сезона“ представя талантливият великотърновски фотограф Никифор Тодоров.  Събитието ще се състои на 19 април 2024 година от 18:00 часа в галерията на Бизнес център – Велико Търново.

Никифор Тодоров е роден през 1985 г. във Велико Търново. Той е признат в световен мащаб за своя принос в документалната и художествената фотография. Когато през 2007 година става участник в археологически разкопки и снимане на стенописи, Тодоров развива страст към нощната фотография и в последствие към градския пейзаж, архитектурата и портретите. Неговото майсторство е отличено с престижните звания AFIAP и EFIAP от Световната федерация по Фотография, които се присъждат за изключителен принос и успехи в международни фотографски салони.

Изложбата „Велико Търново в четири сезона“ е втора самостоятелна изява на талантливия фотограф, който работи като педагог и заместник-директор на ОУ „Бачо Киро” във Велико Търново. Никога няма да спра да се наслаждавам на очарованието на Велико Търново и затова реших да представя неговата красота в различните сезони, сподели Тодоров. Със своите кадри той представя не само историческите забележителности, но и неповторимия дух на мястото, уловен във впечатляващи моменти на деня и нощта. Снимките са правени през последните 4-5 години и не са показвани до момента.

Входът за изложбата е свободен.

About Post Author

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *