Станислав Стоянов, Петър Волгин и инж. Димитър Бояджиев са номинациите на „Възраждане” в областта за евродепутати

0

Номинациите на трима кандидати за депутати в Европейския парламент обявиха от партия „Възраждане” в област Велико Търново. Предложенията са гласувани на събрания на местните структури във Велико Търново, Лясковец, Елена и Свищов.  Днес на пресконференция бяха представени процедурите по номиниране и имената на кандидатите, а участие в брифинга взеха общинският председател на партията във Велико Търново Ангел Янчев и колегата му общински съветник Стилян Найденов, общинските съветници от Горна Оряховица и Лясковец Иван Атанасчев и Христо Гугучков, и Стефан Величков от Елена. /на снимката/

Номинираните  кандидати от местните структури, се гласуват и избират на събрание на съответната организация. След това предложените кандидати от цялата страна се обсъждат и приемат на Организационен съвет на „Възраждане“, като се одобрява включително списъка и поредността в него, посочиха от партията.

Всеки кандидат трябва да отговаря на ясни и категорични критерии. На първо място номинираните  трябва да са родолюбци. Конкретните интереси на националната общност трябва да бъдат поставени преди абстрактните ценности на глобалния либерализъм. Това е задължително условие, за да можем да участваме смислено в дебатите за бъдещето на Европа и да защитим позицията за една консервативна, християнска Европа на нациите, казаха от „Възраждане”.

Да са открити и демократични политици, да са отчетливо работливи и ефективни са други условия за номинираните. Нашите членове на Европейския парламент трябва да разчупят образа на безполезния еврочиновник, който прибира необосновано висока заплата, подчертаха от партията на Костадин Костадинов.

Сегашният народен представител Станислав Стоянов, който е един от учредителите на „Възраждане”, е първата кандидатура за евродепутат, издигната от структурите на „Възраждане“ във Велико Търново, Лясковец, Елена и Свищов.

Стоянов е роден във Варна. Завършил е Великотърновски университет „Св. св. Кирил и Методий“, специалност „Приложна лингвистика с френски и испански език”. Има магистърска степен по Европейска интеграция към същия университет, както и по Европейски публичен мениджмънт от университета на град Лиеж, Белгия. Владее френски, испански и английски език.  Станислав Стоянов е бил  част от екипа, подготвящ българската версия на действащото европейско законодателство в предприсъединителния процес на България към ЕС.

Станислав Стоянов е избран  за народен представител в 48-то и 49-ото Народно събрание от област Велико Търново  и е част от Комисията по външна политика и  въпросите на Европейския съюз, Шенгенското пространство и еврозоната, и Комисията по въпросите на децата, семейството, младежта и спорта.  Той е и един от основните фактори във „Възраждане“, които изграждат и поддържат международната политика на българската политическа организация.

Великотърновската и Свищовската структури на „Възраждане“ предлагат на ръководството на „Възраждане“ номинацията на Петър Волгин. Той е популярен водещ от Българското национално радио, а името му се свързва с обективна журналистика. Дори доклад на СЕМ, свързан с неговото предаване, потвърждава присъствието на плурализъм в работата му или именно присъствието на всички гледни точки по важни за обществото ни въпроси. Носител е на  множество журналистически награди.

Организацията на „Възраждане“ в Елена освен Станислав Стоянов, номинира и инж. Димитър Бояджиев. Той е роден през 1948 г. Завършил е ВНВМУ „Никола Вапцаров“ със специалност инженер корабен механик. Владее руски и английски език. Основател е на Първо частно черноморско дружество и е технически директор. От 1997 г. работи в „Балканшип“ като представител на компанията във Варна. Завършва трудовата си дейност като главен механик на  корабите в немската компания NORD. От 15 години живее в балканското село Мийковци, община Елена. Съучредител и член на организацията на „Възраждане“ в Елена.

От „Възраждане” посочиха, че ще проведат много активна предизборна кампания, като са си поставили за цел да обиколят всички населени места в областта и да разговарят с максимален брой избиратели. Най-важната им задача е да се повиши избирателната активност, за да се гарантират честни избори.

Очаква се до началото на месец май от партията да бъдат готови и с листите си за народни представители в българското Народно събрание.

Целта на „Възраждане” е четири мандата в ЕП и два пълни мандата в българския Парламент.

Основните приоритети на „Възраждане” в кампанията за Европейските избори ще бъдат провеждане на референдуми за запазване на българския лев и за НАТО, както и сформиране на преговорен екип за предоговаряне на условията за членство на България в Европейски съюз.

Недопускане на въвличането на България в конфликта в Украйна, недопускане на изпращане на въоръжение или на войска в Украйна и Шенген без мигранти са други от целите на „Възраждане” в кампанията.

About Post Author

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *