След три книги – политически трилъри, Елена Чамуркова написа роман за любовта и спасението

0

Своя четвърти роман „Спасението“ представи пред верните си читатели верикотърновската писателка, журналистка и общественичка Елена Чамуркова.
Премиерата на книгата е част от наситената културна програма на „Фоайе на книгата с автограф 2024”, под патронажа на Министерството на културата и с финансовата подкрепа на Община Велико Търново, организирано от РБ „П. Р. Славейков“.


В началото на срещата авторката благодари на читателите си с поклон и сподели, че посвещава тази вечер на баща си, когото загуби наскоро.
По традиция водещ на събитието беше нейната колежка и дългогодишна приятелка Здравка Маслянкова, кореспондент на БНР.

„Спасение“ е разказ за изгубената, изстрадана и намерена любов, но не само. Любовта спасява телата, душите, живота ни. Това не е класически роман със завръзка, кулминация и развръзка. Сюжетът е около една ненавременна и неразгадана смърт на млад мъж, събитията преди и след нея. В едри щрихи са преплетени две любовни истории през потока на съзнанието на двама мъже и една жена,  а времевата рамка е разгъната в периода от късния социализъм до наши дни, каза Здравка Маклянкова.
Елена Чамуркова сподели, че това е най-дълго писаният от нея роман, който е започнала преди 4 години. Тя подчерта, че в книгата е включила  лични и автобиографични моменти, че писането е било вид разголване, което е приела със страх,  но героите по-скоро са събирателни.
Авторката каза също, че е било предизвикателство да напише книгата почти без пряка реч, но това не е ощетило повествованието, напротив, изградила е образите в дълбочина.
Въпреки драматичните моменти, това не е депресивна книга, напротив, тя е спасение и надежда, каза още Елена Чамуркова.
Читателите и почитателите на нейното творчество й пожелаха и този роман да се превърне в бестселър, както предишните три – „Обществена поръчка“,  „Заговорът“ и  „Изнудвачът“.

About Post Author

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *