Две призови награди за студио „Румина” от конкурса за песни на Ваня Костова

0

Дарена Станева и Вилислава Мянушева от ДЕС „Румина” при Военен клуб В. Търново се завърнаха с втора и трета награди от II-я Национален конкурс – мемориал „Като Ваня”, проведен този уикенд в родния град на незабравимата  Ваня Костова – певицата с уникален и непоторим глас.

Дарена Станева (13 г.) спечели жури и публика с вечния хит „Искам тази нощ нещо да ти кажа” в 3-та възрастова група, а във втора – Велислава Мянушева (10 г.) се пребори за бронза с песента „Молитва”.

Конкурсът „Като Ваня” събра в салона на ОДТ „Апостол Карамитев” в Димитровград млади таланти от цялата страна, които си оспорваха наградите в пет възрастови групи с песни на Ваня Костова и група „Тоника”. В състава на журито бяха композитори и изпълнители, имали честта да работят с Ваня – Деян Неделчев, Евтим Чакъров, Здравко Петров, Стела Георгиева, а великият Стефан Диомов пожела на участниците да следват заветите на Ваня, защото „тя имаше уникален глас, обожаваше текста, умееше да се изказва, а не да се показва!”

„Поздравления за колегите от НЧ „Устрем 2017” и Сдружение „Академия за таланти Димитровград” за идеята да организират конкурс в памет на Ваня Костова. Била съм жури на много конкурси – мемориали в чужбина, защото там паметта на големите имена в изкуството се пази ревностно. В България сякаш сме късопаметни и бързо забравяме хората, на които сме се възхищавали и са ни носили толкова много радост приживе. Едва ли скоро ще бъде забравен гласът на Ваня Костова – разпознаваема, уникална бленда, смислени послания и силни текстове… Радвам се за успеха на нашите Дари и Вили. Участвахме само с две момичета и двете спечелиха призови награди!  Благодаря за отличната подготовка на нашата педагожка Милена Димитрова, както и на родителите, които отново бяха в подкрепа на своите деца!” – сподели Румяна Начева, ръководител на ДЕС „Румина” и директор на МК „Сребърна Янтра” – В. Търново.

Сн. личен архив ДЕС „Румина”

 

About Post Author

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *