С ПОСТАНОВКАТА „НЕ МИСЛИМ“ ТЕАТРАЛНА ШКОЛА „САВА ДОБРОПЛОДНИ“ СЕ ПРЕДСТАВЯ НА НАЦИОНАЛНИЯ ФЕСТИВАЛ „МАЛКИЯТ ПРИНЦ“ ТОЗИ ПЕТЪК

0
Втора година успехът е приятел на Театралната школа „Сава Доброплодни“ във Велико Търново. Школата се връща за нова порция вълнуващи представления на Националния фестивал на детско-юношеското театрално творчество „Малкият принц“. След победата миналата година с постановката „Ние, врабчетата“, която спечели наградата на публиката, школата е готова да завладее сцената отново, този път с нов драматично-танцов спектакъл – „Не мислим“.
„Не мислим“ е по пиесата „Криворазбраната европеизация“ на Даниела Колева, а сценичната версия засяга актуални социални и културни въпроси като насилието в училище и присъствието на етническите групи.
Спектакълът съчетава драматичността на театъра с енергията на танца, създавайки уникален и вълнуващ опит за зрителите. Участието на 21 талантливи деца от две школи – Театралната школа „Сава Доброплодни“ и Un beso dance center, създава несравнимо богатство на таланти и креативност. Режисурата и сценичната версия са дело на младите актьори Боян Фърцов и основателя на школата Кирил Милушев, а хореографията е дело на Дарина Георгиева и Полина Кинова.
Театралната школа „Сава Доброплодни“ и Un beso dance center канят всички търновци и любители на изкуството да се присъединят и да подкрепят младите таланти на 19 април от 11:40 часа в голямата зала на великотърновския театър.
„Нека заедно създадем моменти на магия и вдъхновение!“
Спектакълът е част от календара с културни събития на Велико Търново и се осъществява с финансовата подкрепа на общината.

About Post Author

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *