Шест от големите испански награди “ORFEUM  AWARDS 2024” пристигат във Велико Търново, спечелени от студио „Румина”

0

На 10 юни 2024 г. в двореца „LONGORIA” в МАДРИД (Испания) на изискана 90-минутна церемония ще бъдат връчени ГОДИШНИТЕ НАГРАДИ на European Music Festivals Organization – “ORFEUM AWARDS 2024”, съобщиха от пресцентъра на ORFEUM ACADEMY – Тенерифе.

За МЕН, като член на INTERNATIONAL COMMITTEE „ORFEUM AWARDS `2024”, е огромна чест да споделя радостната навина, че 4 талантливи изпълнителки на Студио „РУМИНА” – Велико Търново достигнаха до ФИНАЛА на 6 от общо 15-те НОМИНАЦИИ и ще бъдат наградени сред първите ТРИ МЕСТА, преборвайки конкуренцията на участници от 25 държави!

ВИКТОРИЯ ГАНЧЕВА (9 г.), ДАРЕНА СТАНЕВА (13 г.), ВАСИЛЕНА ВАСИЛЕВА (17 г.) и БОЖИДАРА ЯКИМОВА (13 г) в края на 2023 г. след участие в голям музикален конкурс на Канарските острови, бяха селектирани за Годишните награди „ORFEUM”  – всяка с по 3 песни в различни категории. В продължение на 4 месеца те успешно преминаваха през всички етапи на осминафинали, четвъртфинали и полуфинали, за да достигнат до финалните тройки в шест от номинациите.

ЕТО НАШИТЕ НАГРАДИ :

ВИКТОРИЯ ГАНЧЕВА ( 9 г.)

1st Prize – “Best Foreign Junior Artist – National Language” (8-12 yo) „Жена на всички времена”

3rd Prize – Best Novelty Artist 2024 – „Жена на всички времена”

ДАРЕНА СТАНЕВА (13 г.)

2nd Prize – “Best Music Tribute by Decades 90`s – Tribute to Queen – “The Show Must Go on”

3rd Prize – “Best Version” 13-15 yo – “Our Love”

ВАСИЛЕНА ВАСИЛЕВА (17 г.)

3rd  Prize – “Best Foreign Artist – National Language” – „Копнеж”

БОЖИДАРА ЯКИМОВА (13 г.)

“Orfeum Hispania” AWARD – Foreign Artist singing in Spanish – “Pero me acuerdo  de ti”

В надпреварата за  “ORFEUM AWARDS 2024” участваха певци от 25  държави – Аржентина, България, Куба, Бразилия, Еквадор, САЩ, Канада, Латвия, Естония, Полша, Чехия, Молдова, Украйна, Румъния, Италия, Малта, Израел, Косово, Сърбия, Словения, Австрия, Кипър, Швеция, Тайланд, Португалия и Испания.

24-членно международно жури, ръководено от Борда на European Music Festivals Organization, селектира, оцени и класира изпълнителите. Наградите са еднолични и неделими.

Чувствам се горда и много щастлива от успеха, който постигнаха ВИКИ, ДАРИ, ВАСИ и БОЖИ! Гордея се и с честта да бъда избрана за член на Международния комитет на НАГРАДИТЕ „ОРФЕУМ” 2024 – признание, както лично за мен, така и за Международния конкурс „Сребърна Янтра”!

Специална благодарност за труда, постоянството, упоритостта на нашите талантливи момичета и на вокалния педагог на ДЕС „Румина” Милена Димитрова!

Посвещаваме поредния си голям успех на нашия любим град ВЕЛИКО ТЪРНОВО!

Румяна НАЧЕВА

Сн. личен архив ДЕС „Румина”

About Post Author

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *