При голям интерес премина срещата с проф. д-р Свилен Маслянков във Велико Търново

0

С лекция на именития хирург и великотърновец проф. д-р Свилен Маслянков, при голям интерес стартира новата инициатива „Велико Търново е любов“. Под този наслов по идея на председателя на Общинския съвет Венцислав Спирдонов ще се провеждат срещи-лекции с изтъкнати великотърновци.

Проф. Маслянков е спасил хиляди пациенти от рак. Своя опит, непрекъснатото усъвършенстване, изучаване и прилагане на нови методи в лечението на коварната болест големият български хирург сподели с колеги, специализанти, общественици, пациенти и др. Тема на лекцията бе „Лечението на рака – начин на мислене“.
От 2021-а година във Велико Търново работи линеен ускорител. А от една година Общината е в процес на разговори с държавата за закупуване на съвременен пет-скенер, като надеждите са, че скоро ще бъде получена тази апаратура, посочи кметът на Велико Търново Даниел Панов, който присъства на срещата.

Проф. д-р Свилен Маслянков е роден във Велико Търново. Завършил е ПМГ „Васил Друмев“. В старопрестолния град град проф. Маслянков се изгражда като специалист хирург. Продължава кариерно развитие в една от най-големите и водещи клиники в България – Александровска болница. Последователно минава през всички стъпки на академично развитие – асистент, главен асистент, доцент, а от месец март 2024 е утвърден като професор по хирургия към съответната катедра при Медицински университет – София. Има над 100 публикации в международни и български периодични медицински списания и още толкова публикувани резюмета в родни и международни форуми. Именитият медик има проведени редица специализации в хирургични клиники в Гърция, Испания, Хърватска, Англия, Русия и др., както и над 70 участия в конгреси и конференции у нас и в чужбина.

сн. Община Велико Търново

About Post Author

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *