Проектът „Търновски китари“ отваря широко поле за изява на млади таланти

0

Текст и снимки – БТА – Велико Търново

Предстои първото издание на музикалния проект „Търновски китари“, съобщиха организаторите в пресклуба на БТА във Велико Търново. Сред целите на проекта са развиване на музикалните умения на младите творци и възможност за изява пред общността, обясни Николай Петров от Сдружение „Младежи за развитие на Лясковец“ – организатор на дейностите по проекта.

В периода от 11 до 12 май в Младежкия дом във Велико Търново ще се състоят майсторски класове по свирене на класическа китара, каза учителят по класическа китара Валентин Симеонов.

Майсторските класове ще бъдат водени от проф. Стела Митева-Динкова и Костадин Динков от Националното училище за музикално и танцово изкуство „Добрин Петков“- Пловдив.

Срокът за записване е до 2 май на платформата на проекта в интернет.

Хепънингът „С китара в парка“ ще се състои на 12 май в парк „Марно поле“ от 18:00 часа, каза ръководителят на проекта Красин Каракоцев.

Идеята на организаторите е да върнат неформалното общуване с китара в парка с участието на младите хора, и да превърнат това музикално събитие в традиция, която може да се прерасне и във фестивал. В рамките на майсторските класове ще бъдат надградени уменията на музикантите, като същевременно те ще се запознаят с пиесите на класическите композитори, създали музика за китара. Финансирането на проекта е на стойност малко над 2000 лева, осигурено от Програма „Култура“ на Община Велико Търново.

About Post Author

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *