Мирослава Драгийчева – Радонова е новият президент на Лайънс клуб Велико Търново Янтар

0

Мирослава Драгийчева – Радонова е новият президент на Лайънс клуб Велико Търново Янтар. Това стана ясно след провеждане на годишното общо събрание на неправителствената организация на 22 април т. г.

Доц. д-р Калина Иванова, директор на Регионална библиотека „П.Р. Славейков”  ще е вицепрезидент на клуба през мандат 2024 – 2025 година, а заместник-директорът на Регионален исторически музей – Велико Търново доц. д-р Миглена Петкова поема поста на секретар на Лайънс клуб Велико Търново Янтар.

Изключително съм щастлива, че новото ръководство включва такива отговорни, работливи и високоуважавани личности в нашия град, каза досегашният президент на клуба Розалина Панова, която беше начело на организацията в продължение на два мандата.

Тя припомни, че Лайънс клуб Велико Търново Янтар е една от най-активните благотворителни неправителствени организации във Велико Търново, която осъществява многобройни инициативи в полза на обществото. Най-вълнуващи за нас винаги са били традиционните пролетни и есенни концерти, в които се включват стотици талантливи великотърновски деца. Те получават възможност за изява на голямата сцена и освен, че получават бурните аплодисменти на публиката, стават участници в благородни каузи. Средствата, събирани на тези концерти, най-често са за закупуване на медицинска апаратура за болничните заведения във Велико Търново. Превенция на диабета и подпомагане на незрящите са сред основните цели на световната Лайънс организация, част от която е и великотърновският клуб.  Образователни, екологични и много други събития организира Лайънс клуб Велико Търново Янтар през годините и това безспорно издига авторитета на организацията сред обществеността, посочи Розалина Панова.

В новото ръководство на клуба, което ще встъпи в длъжност на 1 юли т. г., влизат още Лили Стефанова като ковчежник и Павлина Владева като съветник.Желаем на всички успешен мандат, изпълнен със смелост, вдъхновение и успешни инициативи, каза още Розалина Панова.

Новият президент на Лайънс клуб Велико Търново Янтар, Мирослава Драгийчева е част от ръководния екип на МОБАЛ „Д-р Стефан Черкезов“ във Велико Търново. Преди това е била административен директор в СБАЛ по кардиология – Велико Търново. Тя е изявен общественик, участва в много благотворителни инициативи и събития.

 

About Post Author

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *