ВМРО регистрира пълна листа с 16 кандидати в РИК – Велико Търново

0

На Гергьовден ВМРО – Велико Търново, регистрира листа с 16 имена на кандидати за народни представители в 50-то Народно събрание от Търново, Свищов, Стражица Елена, Лясковец, Горна Оряховица и Павликени, които са доказани личности в обществения живот и отговарят на формулата „местни, свестни и известни”.

Водач на листата е доц. д-р Милен Михов – зам.-председател на ВМРО, председател на Областния комитет на партията във Велико Търново и народен представител в 43-тото и 44-тото Народно събрание. Милен Михов е роден на 4 май 1961 г. в Стара Загора. По професия е университетски преподавател по българска история. Специалист по история на македонския въпрос. Активен член е на великотърновския клон на Национално дружество „Традиция“ и често участва във възстановки на исторически събития. Семеен, с три деца и трима внуци.

2. Проф. д-р Мирослав Гълъбов е на 57 г.. Областен координатор е на Съюз на патриотичните сили „Защита“. Завършил е Висшето военно-морско училище „Н. Вапцаров“””. Няколко години е работил в бившия Институт за радиотехническа апаратура, бил е преподавател във Военния университет, преподавател във ВТУ „Св. св. Кирил и Методий“, декан на Факултета по математика и информатика в перида 2011-2019 г. Женен, с две деца.

3. Инж. полк. Евгени Пенчев е роден на 4 април 1966 г.
Той е офицер от запаса. През 1985 г. е приет за курсант във Висшето народно военно училище „Васил Левски“, профил „Мотострелкови“. През 1989 г. му е присвоено първо офицерско звание „лейтенант“. По-късно завършва Военна академия „Г. С. Раковски“. Службата му преминава в състава на Сухопътни войски, Военноморските сили, Генералния щаб на Българската армия в София и Националния Военен Университет „В. Левски“ – Велико Търново. Последна заемана длъжност – заместник-началник на НВУ „В. Левски“. В момента работи като старши експерт в служба „Връзки с обществеността“ в НВУ.
Хобито на полк. Пенчев е художествената  обработка на дърво и дърворезба. Голям родолюбец, той е и сред инициаторите за възстановяването на празника на Търновския гарнизон в старата столица.

4. Христо Беремски е роден на 3 септември 1979 г. Живее в Горна Оряховица. Има три висши образования в сферата на транспорта. Дългогодишен общински съветник. Активен общественик.

5. Д-р Юлия Тонкова има висше медицинско образование, дипломиран лекар е по „Обща медицина“, „Хомеопатия“ и „Здравна просвета“. Тясната ѝ специалност е „Детски болести“, има и магистратура „Здравен мениджмънт“. В периода 2019 – 2023 г. е била заместник-председател на Великотърновския общински съвет. Понастоящем е общински съветник от ВМРО. От 2017 г. е председател на женската структура на ВМРО във Велико Търново. Обществената ѝ цел е повишаване на здравната култура на населението.

6. Пламен Борисов е кандидат от  Свищов. Роден е на 24 май 1991 г. Завършил е висше образование степен „Бакалавър“ в СА „Д. А. Ценов“, специалност „Счетоводство и контрол“. В момента е докторант по „Кинорежисура“ в Благоевград. Работи като видеограф.

7. Евгени Коев е роден на 5 август 1965 г. . Завършил е висше образование във ВТУ „Св. св. Кирил и Методий“, специалност „История и география“. Допълнителните му специалности са „Мениджмънт и маркетинг“, „Треньор“, „Туристически организатор“, „Планински водач“. Работи като учител в ПГТ „Д-р Васил Берон“ във Велико Търново. Председател на Общинския комитет на ВМРО – Велико Търново, общински съветник, синдикалист, еколог и активен общественик. Изследовател с приноси в проучването на историята и географията на България  с публикувани десетки научни статии. Отличен за заслугите си с медал и почетна значка.

8. Йордан Минчев (Елена). Роден е на 14 ноември 1967 г. Придобива образователна и научна степен „доктор“ по История на България (Нова история на България ХVІІІ-ХІХ в. – Възраждане) във Великотърновския университет „Св. св. Кирил и Методий“. Учител по история и директор на СУ „Иван Момчилов“. Заместник-председател на Общинския съвет в Елена.

9. Галина Иванова е родена и израснала във Велико Търново. Завършила е Старопрестолна гимназия по икономика. Продължила е образованието си във ВТУ „ Св. Св. Кирил и Методий“. Работи като музикант в Биг-Бенд Велико Търново. Преподава уроци по флейта на деца в Центъра за подкрепа за личностно развитие в Горна Оряховица.

10. Николай Николов е от село Правда и е сред най-младите кандидати за народен представител на воеводите. Роден е на 29 юни 1993 г. Възпитаник е на ПГЕЕ „М. Ломоносов“ и има две магистратури – по „Политическа дипломация и национална сигурност“ и „Езикът на медиите и рекламата, подготовка и редактиране на текстове“. Член е на ВМРО от 2014 г.

11. Николай Цонев е роден на 8 февруари 1974 г. в Ловеч. Завършва ВТУ „Св. св. Кирил и Методий“ със специалност „История и география“. От 2004 г. е учител по история в ПМГ „Васил Друмев“ във Велико Търново, а през 2016 г. става заместник-директор на училището. От 27 години е член на ВМРО. До юни 2019 г. е председател на Общинската организация на партията, след което е избран за заместник-председател на Областния комитет на ВМРО. Активен член на великотърновския клон на Национално дружество „Традиция“. Семеен, с едно дете.

12. Адвокат Петър Зангов (Лясковец) е роден на 4 май 1977 г. Завършил е висше образование специалност „Право“ в СУ „Климент Охридски“ – София. Женен е, с 3 деца.

13. Атанас Костов е роден на 15 октомври 1969 г в гр. Стражица, където живее и днес. Председател е на местната структура на ВМРО. От 2009 г. е председател на НЧ „Развитие 1895“, което преживява най-активните си и успешни години под негово ръководство. За активната си творческа и обществена дейност през 2019 г. е удостоен с титлата „Почетен гражданин на Стражица“.

14. Адвокат Кирил Станчев е роден на 24 юли 1963 г. Има висше образование – юридическо и национална сигурност (военна специалност). Работи като адвокат, женен е, със син и дъщеря.

15. Николай Тончев е роден на 15 април 1973 г. Живее във Велико Търново. Средното му образование е от ПГЕЕ „М. Ломоносов“ в Горна Оряховица. С висшето образование поема в направление медицина: завършва Медицинския колеж в Плевен със специалност „Рехабилитация“; курс по китайска медицина и две магистратури – Здравен мениджмънт във ВТУ „Св. св. Кирил и Методий“ и Кинезитерапия в Спортна академия – София. В момента учи Остеопатия в Източно-европейска школа. Работи като главен кинезитерапевт в ДКЦ – Велико Търново.

16. Атанас Кутрев е роден на 10 август 1989 г. Отраснал е в Павликени, където живее и сега. Завършил е Висшия икономически институт във Варна със специалност „Счетоводство и контрол“. Работи в системата на телекомуникациите. Любител е на футбола и активния спорт.

 

 

About Post Author

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *