„Възраждане” откри предизборната си кампания от Велико Търново със силни послания и достойни кандидати

0

Партия „Възраждане” откри предизборната си кампания за народни представители в българския Парламент и за евродепутати  от Велико Търново.

Председателят на „Възраждане“ Костадин Костадинов, водачът на листата за Европейски парламент Станислав Стоянов, вторият в листата – журналистът от БНР Петър Волгин, и всички останали кандидати , както и водачите на всички 30 листи за Народно събрание, се събраха пред паметника „Майка България”, откъдето започна предизборната програма за деня. Там бяха и много членове на партията, привърженици, симпатизанти, граждани.

Костадин Костадинов, лидер на „Възраждане”:

„След месец няма да избираме просто между една или

друга партия. Ще избираме между мира и войната!”

В  тази кампания имаме една много важна цел, освен да спечелим изборите, и тя е да убедим колкото може повече хора да излязат да гласуват, дори да не гласуват за нас. Истината е, че  имаме огромен проблем и враг с много имена – нихилизъм, апатия, отчаяние, неверие. Голяма част от нашите сънародници вече не вярват, че България има бъдеще и точно затова с се очаква ниска избирателна активност  на тези избори.  Затова нашата кампания  е насочена към всички избиратели, ще ходим от човек на човек, за да ги убедим, че гласуването е най-важното нещо, каза  Костадин Костадинов, лидер на „Възраждане” и водач на листите на „Възраждане” за народни представители във Варна и София.

Като гласуваш, ти защитаваш свободата си. Който не гласува, се отказва от  свободата си, но по-лошото е, че обрича и нас, останалите гласуващите, да бъдем на практика заложници на един купен и корпоративен вот, посочи Костадинов .

След 30 дена ние няма да избираме просто една или друга партия, а нещо много по-фундаментално – ще избираме между войната и мира. Всеки, който иска да гласува за мира, просперитета и благоденствието на България, има единствен избор и това  е „Възраждане”. Всички останали партии няма да се поколебаят, след като им бъде заповядано от американското посолство,  да включат България във войната срещу Русия. Натискът срещу нашата държава е огромен, неописуем и жесток. Буквално седмици ни делят от това да бъдат изпратени български войници в Украйна! За американците е достатъчно това са да около 200 души, половин рота , в Одеска област, с идеята да охраняват българското малцинство. А всъщност идеята  е да се върнат първите няколко ковчега с български войници и те да бъдат използвани, за да бъде надъхвано българското общество и да бъдат изпратени  още и още войници. Така в крайна сметка България да последва съдбата на Украйна. Единствените, които можем да кажем „Не!” на американската външна политика и на което и де вмешателство в България, сме ние от „Възраждане”, категоричен е Костадинов.

Войната чука на вратата, тя е на прага ни. Българският народ има много простичък избор след месец. Ако не иска българската държава да заприлича на  Украйна, да бъде опустошена и вкарана в рета световна война, трябва да избере „Възраждане”, заяви Костадин Костадинов. Той подчерта, че евроизборите са много важни и партията е включила в листите си с кандидати за ЕП хора, които могат твърдо да отстояват позициите си. Ние нямаме друг народ, друга родина, друго бъдеще, освен това, което  сами си построим. Крайно време да започнем сами да пишем историята си, , а не да четем сценарии, които друг е написал за нас. , посочи още лидерът на „Възраждане”.

Костадинов подчерта, че От „Възраждане” са готови с предложение за кабинет и са готови да протегнат ръка към всички политически сили, без ДПС,  които по думите му не са политическа сила, а  организирана, мафиотска, престъпна групировка . „Възраждане” е готова да  разговаря с всички партии,  но при следните условия: провеждане на референдум за членството на България в НАНТ, референдум  за запазване на българския лев, прекратяване на всякаква оръжейна помощ за Украйна и гарантиране, че няма да бъдат изпратени български войници там,вдигане на санкциите срещу, руската федерация, защото това убива българската икономика и започване на преговорен процес за предоговаряне на условията за членство  на България в ЕС.

 

Станислав Стоянов, водач на листите на „Възраждане” за ЕП и на кандидати за народни представители от В.Търново:

„Ще променим схващането, че в ЕП отиват хора

за големи заплати, които не вършат нищо“

Има много работа да се върши и в национален, и в европейски план. Последното правителство  беше под  формата на сглобка и куп задачи останаха недовършени. Фокусът беше върху външната политика, основно върху войната в Украйна, а в самата ни държава има много нерешени проблеми. Европейският съюз се е пуснал по една наклонена, недобра плоскост и тази тенденция трябва да бъде спряна максимално бързо. Трудно е България да бъде остров на стабилност, след като целият ЕС върви надолу, заяви Стоянов..

Искаме с нашата работа да променим схващането, че в Европарламента отиват хора само да вземат големи заплати и нищо да не вършат – високоплатени екскурзианти или политически пенсионери, посочи той и сподели мнението на Костадинов, че кандидатите на „Възраждане” са активни хора, с позиция, които не само имат какво да кажат, но и не ги е страх да го кажат. По думите му, освен войната в Украйна, пред ЕП стоят за решаване и други важни проблеми като зелената сделка, проблемната и недомислена еврозона, икономическата рецесия, нелегалната емиграция и др.

 

Петър Волгин, втори в листата за евродепутати на „Възраждане”:

Целта ни е да спасим Европа от Европейския съюз,

който е механизъм за  безмозъчно, овчедушно  съгласие“

Има една основна цел, която всеки български депутат и евродепутат трябва да има и това е извоюването на българската независимост, защото в момента България не е независима държава. Тя е една колонизирана държава и трябва да си върнем свободата, да извършим една деколонизация на страната, да се освободим от този административен елит, който ни управлява, защото той е просто слуга на чужди интереси. Целта ни е да направим така, че всички важни решения, които се отнасят  до България, да се вземат на българска земя, в българските институции, а не в Брюксел и не във Вашингтон.

Ако получим доверието на избирателите, целта ни е да спасим самата Европа от Европейския съюз, защото има голяма разлика между двете. Европа това е континент на стара цивилизация, континент на просвещението ,на  вярата  в разума. Евросъюзът е механизма за  създаване на безмозъчно, овчедушно  съгласие.

Виждате докъде ни води тази политика на ЕС, тя е самоубийствена. Вместо Евросъюзът да работи за това, колкото може по-скоро да бъде сложен край на войната в Украйна, лидерите на му работят за това войната  да продължава. С изявленията си те хвърлят съчки в този огън, в който ще изгорим в крайна сметка всички ние. Вярвам че „Възраждане”, с  подкрепата на много други евродепутати, които държат Европа да бъде свободна и независима, ще успеем да направим така, че да тази война да спре колкото може по-скоро, за да запазим м мира. Няма по-ценно от него!”

 

Най-младият кандидат на „Възраждане” Александър Алексиев:

„Младите хора могат да преобърнат тенденциите

на апатия към политическия живот“

21-годишният студент по право в Софийския университет  Александър Алексиев  е най-младият кандидат на „Възраждане” за депутат в Европейския парламент и е на седма позиция в листата.

Младият мъж работи като адвокатски сътрудник и казва, че историята и политиката са негова страст. Откривам много от своите идеи в политиките на  „Възраждане”, моите виждания и убеждения напълно съвпадат с тези на партията, посочва Алексиев.

 Наблюдавам сред моите връстници все по-голяма апатия към политиката, а тя е част от живота на всички нас. С моето участие в изборите искам да покажа и да докажа, че ние, младите хора, можем да преобърнем тенденциите в политическия живот.  Харесван, или не, в Европарламента се вземат много фундаментални  решения, затова изборите за евродепутати са не по-малко важни за всички нас, посочва Александър Алексиев  .

Предизборната програма на кандидатите от партия „Възраждане” във Велико Търново продължи с посещение в  църквата „Св. Димитър Солунски“ и  крепостта „Трапезица“.

От подножието на Царевец около 16 часа се очаква да потегли шествие на кандидатите, заедно активиски, симпатизанти и привърженици на политическата организация. От 16,30 часа в катедралния храм „Рождество Богородично“ ще бъде отслужен молебен за България.

От 18,30 в залата на музей „Възраждане и Учредително събрание“ ще се състои отворена среща с жители на Велико Търново и региона на водача на „Възраждане“ за Европейския парламент народният представител от Велико Търново Станислав Стоянов и заместник-председателя на Народното събрание Цончо Ганев.

About Post Author

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *