Коалиция ГЕРБ – СДС откри предизборната си кампания във Велико Търново. Целта е връщане на нормалните отношения, предвидимостта и разума в политиката

0

Водачът на листата проф. д-р Костадин Ангелов:

„Генномодифицираните продукти в политиката трябва да бъдат изкоренени!“

С молебен в Преображенския манастир, отслужен от отец Георги за здраве и благополучие на всички българи, навръх Светли петък коалиция ГЕРБ-СДС откри предизборната кампания в старопрестолния град за предстоящите на 9 юни парламентарни и европейски избори.

 

Водачът на листата на ГЕРБ-СДС за 50-о Народното събрание проф. д-р Костадин Ангелов, кметът на В. Търново Даниел Панов, кандидатите за народни представители, кметове и общински съветници от региона, както и съмишленици си пожелаха успех в целите. А те са ясни – убедителна победа на ГЕРБ-СДС, която да върне разума и предвидимостта, с които България вървеше по нормалния й път на развитие. Както и възстановяване на нормалността в отношенията между хората и спиране на разделението.

Още от Средновековието Преображенският манастир е сред най-сакралните места край Велико Търново. Върху стените на манастирския храм е изографисано „Колелото на живота“ от Захари Зограф – символ на вечния цикъл на съществуването и избора между духовното и материалното. Благодарение на ГЕРБ и лично на Бойко Борисов уникалните фрески в църквата, свидетелстващи за изяществото на българското възрожденско и църковно изкуство, вече са почти изцяло реставрирани.

Преди молебена Даниел Панов и проф. Костадин Ангелов представиха на пресконференция листата за 50-о Народно събрание.

Време е да сложим край на експериментите, в които ГМО-продукти в политиката – политици и политически формации-мутанти, изкривяват реалността, в която всички ние живеем и създават нереални очаквания сред хората. Тръгваме към убедителна победа, с която да се върнем към нормалната политиката. Политика, която отговаря на всички въпроси и на дневния ред на хората. Политика, даваща решенията, които позволяват на хората да предвиждат и да управляват бъдещето си, а не да живеят в имагинерна среда“, коментира проф. д-р Костадин Ангелов.

Стабилността на България и връщането й по пътя на успешния евроатлантизъм, рестарт на затлачените европейски проекти са водещи приоритети на национални ниво. За Велико Търново и региона основните цели са свързани с изграждане на магистралите „Хемус“ и Русе-Велико Търново, на всички пътни връзки – входовете на старопрестолния град от север и юг, модернизация на водопреносната мрежа, която „Промяната“ задраска с ликвидирането на ВиК-холдинга.

Основен приоритет е и решаването  на проблемите на лечебните заведения – финансова подкрепа, апаратура и оборудване, задържане и привличане на лекари и сестри чрез модела на тристълбовото финансиране. Както за областната болница „Д-р Стефан Черкезов“, така и за общинските лечебници във Велико Търново, Свищов, Павликени, Горна Оряховица и др.“, каза още проф. Костадин Ангелов.

Кметът Даниел Панов и областен координатор на ГЕРБ подчерта:Великотърновци трябва да знаят, че всеки от кандидатите за народни представители от листата на ГЕРБ-СДС ще е достоен техен представител в Народното събрание. При нас няма случайни хора, а доказани личности, които имат опит, знания, експертиза в най-важните обществени сфери, могат да носят отговорност и винаги поставят обществения интерес над партийния“.

Втора в листата на ГЕРБ-СДС е Росица Димитрова – един от най-добрите в България експерти в сферата на социалните услуги, здравеопазването и подкрепата за хората.

Трети е журналистът и издател, икономист и финансист Димитър Николов, народен представител от ГЕРБ в последните пет парламента,  председател на Общински съвет – Горна Оряховица в периода 2019-2021 г. От местната власт идва и четвъртата в листата д-р Ивелина Гецова – пет мандата успешен кмет на Община Лясковец.

На пето място е доц. д-р Валентин Милинов –  икономист и финансист, преподавател от Стопанска академия „Д. А. Ценов“ в Свищов. Шести е д-р Венцислав Георгиев  от Павликени – председател на Общинския съвет в града, доктор по политология, общественик. Седми е управителят на Общинската болница в Свищов д-р Илиян Венков. Осми е д-р Емил Енчев от Полски Тръмбеш – общопрактикуващ лекар, грижещ се за стотици свои съграждани.

На девета позиция е Нойко Нойков – мениджър, кмет на с. Горски Сеновец, община Стражица, а десети е Стефан Минчев от Елена – общински съветник, икономист и експерт в сферата на ВиК. Единадесети е Стефан Бранзелов – финансист и два мандата председател на Общинския съвет в Златарица, а на следващата позиция е инж. Росица Генчева – мениджър и експерт в сферата на екологията в Сухиндол, общински съветник.

Икономистът и данъчен експерт Камен Илиев от Велико Търново е на 13-а позиция. До него е проф. д-р Димитринка Цонкова – дългогодишен преподавател във ВТУ „Св. св. Кирил и Методий“ с голям опит в сферата на спортното образование и педагогиката. Следваща в листата е Мая Чолакова – икономист и председател на Общинския клуб на Жени-ГЕРБ във Велико Търново. А на финалното място е младият предприемач, три мандата общински съветник и областен координатор на Младежи-ГЕРБ Георги Недев.

 

 

 

About Post Author

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *