До 10 години затвор грозят собственика на пистолета, с който дете простреля дете в Арбанаси

0

Задържан е собственикът на пистолета, с който вчера дете простреля дете в Арбанаси. Образувано е досъдебно производство за причиняване на средна телесна повреда на непълнолетно лице, както и за неправилно съхранение на огнестрелното оръжие. Наказанията за тези престъпления са до 6 г. лишаване от свобода за първото и между 3 и 10 – за второто”, съобщи на брифинг районният прокурор на Велико Търново Тихомир Шабов /на снимката/

Оръжието било оставено на пейка в двора на къщата.

Разследването на инцидента, при който 11-годишно момче простреля друго в крака с пистолет,  се води под ръководството на Районната прокуратура във Велико Търново.

Припомнаме, че случката се разигра по време на парти за рожден ден в Арбанаси. По първоначална информация стрелбата е станала случайно с оставено без надзор законно оръжие. Детето, натиснало спусъка, е син на депутата от ПП – ДБ Явор Божанков, простреляното момиче е на 12 години и е сестра на съпрегата на Божанков.Самият той написа във Facebook, че децата намерили оръжието и го помислили за играчка. Божанков допълни, че пистолетът е притежание на собственика на къщата, в която се провело тържеството.

В хода на досъдебното производство се разследват всички възможни версии. Назначени са експертизи.

Предстои прокуратурата да сезира Държавна агенция за закрила на детето и Агенция „Социално подпомагане” по повод инцидента.

About Post Author

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *