Министър Калин Стоянов в Балван: Моя лична кауза и приоритет на МВР е борбата с пътния травматизъм

0

„Моя лична кауза и приоритет на МВР е борбата с пътния травматизъм. В резултат на сериозните мерки, които предприехме, сред които завишени контрол и санкции, жертвите на пътя тази година са по-малко в сравнение с предходната. Усилията ни са насочени към надграждане на резултатите, които днес отчитаме“, заяви министърът на вътрешните работи Калин Стоянов в село Балван.


В рамките на посещението си във Великотърновска област той се срещна с деца от кризисните центрове на територията на община Велико Търново, участващи в Лятната академия за превенция и спорт. Пред госта те показаха уменията, усвоени на специализираните площадки по пътна и пожарна безопасност в селото.

На момичетата и момчетата министърът заръча да слушат родителите и учителите си и да се учат и изрази категоричната си подкрепа за каузата на Дарителско сдружение „Св. Иван Рилски“ с председател Благовеста Факирова: „Общите усилия за безопасността на децата са спойката, който ще даде резултат. Може да разчитате на мен за продължаването на тази кауза“. Той отново подчерта ключовата роля, която имат възпитанието и обучението за подобряване на ситуацията по пътищата на страната – задача, към която ангажимент има не само МВР, но и редица други държавни институции, агенции, а и цялото общество.


В село Балван днес стартира мълчалив протест, организиран от родителите на деца, загинали при пътнотранспортни произшествия. Организатори са Сдружение „Ангели на пътя“, съвместно с Дарителско сдружение „Св. Иван Рилски“, а идеята е той да продължи през целия летен сезон и да бъде разпространен във всички градове в страната с оглед заостряне вниманието на водачите да шофират отговорно и да не сядат зад волана след употреба на  алкохол и наркотици. Целта на инициативата, с която започва кампанията „Пази детето“, е да съхраним живота и здравето на децата.

 

About Post Author

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *