Кьоркютюк пиян шофьор, друсан с кокаин, хванаха полицаи през почивните дни. Още четирима са били дрогирани зад волана, сред тях и жена

0

Петима дрогирани шофьори, единият от които и много пиян,  са хванати през уикенда.

В събота около 21,30 ч. във Велико Търново е извършена проверка на лек автомобил, управляван от 35-годишен местен жител. При проверка на водача за употреба на наркотични вещества, апаратът е отчел положителна реакция на амфетамин и метамфетамин. Той е дал кръвна проба за химичен анализ. Задържан е за срок до 24 часа по ЗМВР. В пътник от автомобила са намерени и иззети около 0,5 грама бяло прахообразно вещество, реагиращо на амфетамин. Срещу него е започнато бързо производство.

На 18 май около 03,30 ч. в Горна Оряховица е извършена проверка на лек автомобил, управляван от 29-годишен местен жител. При проверка на водача за употреба на наркотични вещества, апаратът е отчел положителна реакция на кокаин. При проверка за употреба и на алкохол, апаратът е отчел 2,50 промила. Той е дал кръвна проба за химичен анализ. Задържан е за срок до 24 часа по ЗМВР. По двата случая са образувани преписки.

В петък срещу събота в областния град е извършена проверка на лек автомобил, управляван от 23-годишна местна жителка. При проверка на водача за употреба на наркотични вещества, апаратът е отчел положителна реакция на кокаин. Тя е дала кръвна проба за химичен анализ. Задържана е за срок до 24 часа по ЗМВР.

Същия ден във В. Търново при проверка на товарен автомобил, управляван от 32-годишен търновец е установено, че е карал дрогиран, апаратът е отчел положителна реакция на метамфетамин.  Той е дал кръвна проба за химичен анализ. Задържан е за срок до 24 часа по ЗМВР.

Същата вечер около 22,30 ч. в Стражица е извършена проверка на лек автомобил, управляван от 37-годишен от с. Камен. При проверка на водача за употреба на наркотични вещества, апаратът е отчел положителна реакция на  канабис. Той е дал кръвна проба за химичен анализ. Задържан е за срок до 24 часа по ЗМВР.

 

 

 

About Post Author

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *