Деца подредиха изложба за 24 май в НЧ „Искра – 1896”

0

 

Изложба на детски рисунки, посветена на 24 май – Ден на светите братя Кирил и Методий, на българската азбука, просвета и култура и на славянската книжовност организира НЧ „Искра – 1896” гр. Велико Търново.

Във фоайето на детския отдел на читалищната библиотека са  подредени  18 творби на ученици от 4 до 7 клас от ОУ „Неофит Рилски” гр. Килифарево с преподавател по рисуване Полита Караилиева, както и 12 рисунки на деца от  до 14 години от Школата по изобразително изкуство към Младежки дом гр. Велико Търново с ръководител Силвия Калоянова.

Изложбата бе открита от библиотекаря Надежда Яламова в присъствието на талантливите автори и техните родители.

„Изложбата е богата и разнородна, защото в нея участват две школи с двама ръководители с различен поглед и пресъздаване. Рисунките на децата от школата при Младежкия дом са цветни и приказни – сякаш излезли от страниците на детски книжка, което не е случайно. Техният ръководител Силвия Калоянова е известен и утвърден илюстратор на детски книжки със самостоятелни изложби и редица награди.

Другата тенденция в изложбата е свързана с изобразителното изкуство и калиграфията и се дължи на професионалната насоченост на г-жа Полита Караилиева. Под нейното ръководство учениците от ОУ „Н. Рилски” гр. Килифарево създадоха прекрасни творби с акцент върху красиво изписани текстове и букви на фона на картини от акварел и акрилни бои”, изтъкна Надежда Яламова.

Рисунките могат да бъдат разгледани до края на следващия месец, а малките художници получиха грамоти от името на секретаря на читалището Нели Стойчева.

 

 

About Post Author

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *