Прокуратурата пое случая с поредната хулиганска проява на паметника „Майка България“

0

 

Под ръководството на Районна прокуратура-Велико Търново се води разследване по досъдебно производство за хулиганство – престъпление по чл.325, ал. 1 от НК.

На 20.05.2024 г в РУ – Велико Търново е получен сигнал за това, че през месец май 2024 г. в гр. Велико Търново, в района на паметник „Майка България“, лек автомобил бил управляван и паркиран в непосредствена близост да монумента, като лица извън автомобила си правили снимки.

От проведените оперативно-издирвателни мероприятия е установено, че в началото на месец май 2024 г., мъж на 20 години като водач на лек автомобил „Мерцедес С 500“ навлязъл с превозното средство в парковото пространство на Паметник „Майка България“, като го паркирал  до самия паметник.  Водачът и придружаващ го мъж излезли извън автомобила и започнали да правят снимки  на фона на монумента.

По случая е образувано  досъдебно производство за извършени непристойни действия, грубо нарушаващи обществения ред и изразяващи явно неуважение към обществото – престъпление по чл. 325, ал. 1 от НК.

По досъдебното производство се провеждат необходими за разкриване на обективната истина процесуално-следствени действия.

Предстои материалите на разследването да бъдат докладвани на наблюдаващия прокурор, с оглед преценка и евентуалното привличане на извършителя в процесуалното качество на обвиняем за извършено престъпление от НК.

Разследването по делото продължава под наблюдението на Районна прокуратура-Велико Търново.

 

About Post Author

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *