Във Велико Търново връчиха наградите „Св. Патриарх Евтимий“ за учител и колектив на годината

0

В навечерието на Деня на светите братя Кирил и Методий, на българската азбука, просвета, култура, на славянската книжовност – 24 май, във Велико Търново бяха връчени наградите „Св. Патриарх Евтимий“ на Община Велико Търново. На церемония, провела се в залата на Музикално-драматичния театър „Константин Кисимов“ кметът Даниел Панов и председателят на Общинския съвет Венцислав Спирдонов удостоиха учителите и колективите на 2024-а година на Старата столица.


„Вече над десетилетие този малък е жест на уважение и признателност към учителите и учителските колективи се е превърнал в традиция. А Велико Търново е град на традициите. Благодаря на всички учители от Историческата и духовна столица на България, че възпитават децата и младите хора в дух на родолюбие и на нестихващ стремеж към знание“, каза в обръщението си кметът Даниел Панов.


Милена Калчева от ДГ „Иванка Ботева“ е учител на годината в предучилищното възпитание.
Красимира Колева от ОУ „Св. Патриарх Евтимий“ е носител на наградата в началния етап на образование.
Грета Кьосева-Колева от ОУ „Петко Р. Славейков“ получи отличието в прогимназиалния етап.
Йоана Петрова от Центъра за специална образователна подкрепа „Св. Теодосий Търновски“ е учител на 2024-а година в гимназиалното образование.
Детска градина „Св. св. Кирил и Методий“ с филиал „Слънчев дом“ и Профилираната езикова гимназия „Проф. д-р Асен Златаров“ получават наградата за „Колектив на годината“.


Поздрав към всички бяха изпълненията на талантите от Детска вокална група „Пеещи камбанки“ на маестро Владимир Габров, а вечерта завърши с премиерната постановка на МДТ „Константин Кисимов“ – „Крадецът на праскови“ по Емилиян Станев.

About Post Author

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *