Краси Радков, Камен Воденичаров, музиканти и изпълнители от 7/8 и „Куку Бенд“ идват за празника на Горна Оряховица

0

 

Занаятчийска алея, улични музиканти и художници, струнен квартет, ретро фото и много атракции ще съпътстват празника

 

 

 

Община Горна Оряховица кани на голям концерт в празничния за града 29 май.

Специалното участие в спектакъла ще бъде на артисти и изпълнители от „7/8“ и Ку-Ку бенд – Краси Радков, Камен Воденичаров, Георги Милчев-Годжи, Невена Цонева, Борис Солтарийски, Йордан Йончев-Гъмзата, както и балет „Магаданс“.

Основното празнично събитие започва от 19.00 ч. на 29 май  (сряда), на централния горнооряховски площад „Георги Измирлиев“. В него ще се изявят още „Трио Каба гайди“, както и местните таланти от Балет „Грация“, Вокален състав „Графити“, Вокална формация „Оренда“.

Тържествата по повод празника на Горна Оряховица започват още идния понеделник. На 27 май концерт със специалното участие на хитовия дамски струнен квартет „Интро“ е с начален час 18.00 ч. Той също ще се проведе на откритата сцена на площад „Георги Измирлиев“.  Участие ще вземат и великолепни горнооряховски изпълнители като Стелияна Христова – първият победител от „Гласът на България“, Криси Енчева, Алекс Карабоев, балет „Калина“, атрактивните акробати братя Николови.

Водещ на вечерта ще бъде популярното телевизионно лице Драгомир Драганов.

По-рано същия ден в пешеходната централна част на Горна Оряховица ще бъде открита Занаятчийска търговска алея. С уникалните си произведения в нея ще се включат майстори от региона и страната, а също художници и улични музиканти. На площада ще има традиционни настолни игри, а посетителите ще могат да участват в работата на различни работилници и арт ателиета. Лунапарк с разнообразни атракции ще бъде разположен на терена до магазин „Кауфланд“.

28 май за Горна Оряховица е Ден на преклонение и почит пред героите от Априлската епопея в Първи революционен окръг, с център Горна Оряховица. Ще бъде представена историческа възстановка, а с Тържествена заря-проверка ще се отбележат 148 години от обесването на Георги Измирлиев – Македончето.

Празничният 29 май е Ден на отворените врати за Историческия музей, като в двора му гостите ще имат възможност да се пренесат в миналото, чрез Ретро фото с подходящите ретро костюми.

Тържествен молебен за здраве, благоденствие и просперитет на жителите на Горна Оряховица и населените места ще започне в 10.30 ч. в Храм „Успение на Света Богородица”.

През целия следващ ден средновековната крепост „Ряховец“ ще посреща посетители в своеобразен ден на отворените врати. Жители и гости на Горна Оряховица ще могат да разгледат находките от последните разкопки.

На следващата сутрин в НЧ „Напредък – 1869“ се дава старт на авторитетния Национален танцов конкурс „Танцова въртележка”.

Вечерта на 31 май е официалното откриване на тридневния традиционен Празник на горнооряховския суджук.

About Post Author

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *