Проф. д-р Костадин Ангелов и Венцислав Георгиев: Достъпна и всеобхватна здравна система е водещ приоритет на ГЕРБ-СДС

0

Стабилизиране на болницата в Павликени е конкретен ангажимент за общината

Водещ приоритет в новата управленска програма на ГЕРБ е здравната система да бъде достъпна и всеобхватна, специално внимание се обръща на малките общини и отдалечените населени места. Предвидено и планирано с конкретни мерки е развитие на телемедицината, сформиране на мобилни лекарски и зъболекарски екипи, на мобилни аптеки, също и нова система за управление на лекарствените продукти, за да няма проблеми с недостига им.

Това коментира проф. д-р Костадин Ангелов, водач на листата на ГЕРБ-СДС за Велико Търново и региона, заедно с д-р Венцислав Георгиев – кандидат за народен представител от ГЕРБ-СДС от Павликени. (на снимката). Сред ангажиментите за града и общината акцент е поставен върху запазването и стабилизирането на болницата в Павликени, нужна и на съседната община – Сухиндол.

Най-сериозните инвестиции Павликени и района са направени именно при управлението на Бойко Борисов и ГЕРБ. Списъкът е дълъг – градската пречиствателна станция за отпадни води с довеждащ колектор и прилежаща инфраструктура, обновеното Народно читалище „Братство-1884“, нови улици в град Павликени, основен ремонт на водопроводна мрежа в село Росица и на общински път Бяла черква – Росица, подмяната на част от водопроводите в Бяла черква, основен ремонт на църквата „Рождество на Пресвета Богородица”.

Обновеното читалище в града, средствата бяха осигурени от Кабинета „Борисов

Сред новите придобивки са модерен закрит плувен басейн, обновен градски стадион, тенис кортове и фитнес площадки в четири населени места. Милиони бяха инвестирани и в образователна инфраструктура.

Павликени има нужда от обходен път, сподели кметът Емануил Манолов пред проф. д-р Костадин Ангелов, но „промяната“ затлачи проекта.

Проблемът с безводието в общината обаче продължава да бъде един от най-наболелите в региона. Последното правителство (2017-2021) на ГЕРБ остави работещ механизъм и финансиране чрез ВиК-холдинга, който обаче „Промяната“ прати в небитието. Така заради недалновидност и некадърност се стигна до тежка ситуация с неразработени и нереализирани проекти, а резултатът е, че осем селища в общината – Долна Липница, Върбовка, Димча, Недан, Лесичери, Батак, Сломер и Караисен, често (някои – и постоянно) са на воден режим.

Като народен представител, проф. д-р Ангелов провежда регулярни срещи с кметовете във Великотърновски регион.

Спирането на строителството на  АМ „Хемус“ – също резултат от управлението на Кирил Петков и Денков, пряко засяга икономиката в региона. Това забави така необходимия бърз достъп на производствата от региона на Павликени към София, Велико Търново, Горна Оряховица и Варна, т.е. до летище, пристанище, жп терминал и др. Свързването на Павликени с високоскоростния път Русе – Велико Търново би дало сигурен и бърз транспорт на предприятията от региона до Румъния и Турция. Политическите експерименти в последните години отложиха и строителството на обходния път край Павликени, който е изключително важен за регулиране на трафика и отклоняването на тежките машини от града.

Друга грижа, касаеща цялата община, са напоителните канали и използването на вода от яз. „Александър Стамболийски”. Улесняване на процеса с пускането на водата в каналите и осигуряване на средства за тяхната поддръжка е друго направление, в което ще бъдат насочени усилията на ГЕРБ-СДС. Трансформирането на яз. „Ал. Стамболийски“ от язовир за напояване и производство на енергия в язовир за питейни нужди е вариант, който също ще бъде поставен за обсъждане.

 

About Post Author

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *