Георги Харизанов от „Възраждане”: „Да не позволим чужди интереси да съсипят икономиката, природата и традициите ни!

0

Аз съм избрал своя път. Пътят ми изисква преминаването през дълга борба. Моят водещ приоритет е да запазим България, за да може тя да просъществува в своята цялост, красота за бъдещето – за нашите деца. И да възродим нейното величие, което тя някога е имала. Това заявява Георги Харизанов, кандидат за народен представител от „Възраждане” на предсрочните парламентарни избори на 9 юни.

Бивш полицай, Харизанов е бил на няколко мисии зад граница и е представлявал България в различни международни организации – ООН, ЕС, ОССЕ, в Косово, Грузия и Украйна. Мирът и сигурността в една държава са от основно значение, за да може тя да съществува и просперира. Готов съм да защитавам и браня интересите на всеки един гражданин на България, защото всички знаем положението, в което държавата ни е въвлечена. Нека да има референдуми за всички жизненоважни и животозастрашаващи целия български народ въпроси, категоричен е миротворецът.

Георги Харизанов изтъква като свой приоритет страната ни да си възвърне всичко онова, което й е било отнето и разпродадено за „жълти стотинки“ на влиятелни личности и да не се допуска повече такова погубване. Да си възвърнем това, което ни бе отнето като армия, стопанства, икономика, здравеопазване, образование, допълва той. Знам, че всяко начало е трудно. Но това не е причина да спрем, да се отнесем безотговорно, или да се отказваме. Нека някой друг не определя нашият избор днес! Затова всички трябва да гласуваме. Защото после ще негодуваме от съдбата си, която са избрали хора, въвлечени в игри на манипулации, защото ние сме постъпили нехайно, посочва Харизанов.

Той вярва, че българският народ се е осъзнал и прогледнал и ще се насочи в правилната посока. Убеден е, че тази посока трябва да тръгне от образованието. То е ключът към изпълнението на неговия водещ приоритет. Много от децата ни не познават историята ни, миналото ни. Те познават много по-добре и осмислят, това което им разкрива и предоставя виртуалният свят на телекомуникационни устройства. Не бива да забравяме крилатата фраза „Опознай Родината, за да я обикнеш!“, посочва бившият полицай.

По думите му не е нормално да живеем в държава, в която много семейства не могат да си позволят да видят и усетят в действителност чудните кътчета на нашата Родина, а други по няколко пъти в годината да имат луксозни почивки в Гърция, Турция и т. н.

Парите изкарани в едно домакинство да покриват само разходите за храна, лекарства и сметки, е показател за слаба икономика и бедност. Повече така не може!, категоричен е кандидатът на „Възраждане”. Всички звена се преплитат – икономика, здравеопазване, екология и т.н. , но за мен е от съществено значение как се водят тези политики – правилно разпределение на бюджети и насоченост на гласувания и действия в интерес и полза на народа, доброто и човечеството, казва Георги Харизанов. Той не крие тревогата си от това, че има личности в страната ни, които имат интерес да изопачават истината за историята. Тогава как ще запазим и съхраним нещо, което не познаваме? А за традициите, ценностите – да не говорим там какво се случва…Морал, уважение, семейство – сякаш някой бавно ги погубва, казва още умиротворителят.

Георги Харизанов е категоричен и в това, че не бива повече здравеопазването в страната ни да се превръща в търговия, а истинска търговия да не се развива, въпреки прекрасните и плодородни земи, които имаме. Той напомня, че глобалните експерименти водят до екологични проблеми с водата, изсичане на дърветата, отравяне на въздуха с прахови частици, фотоволтаична дейности, които ще имат катастрофални последици. Всичко това засяга нас като граждани, затова аз заставам пред настояването на „Възраждане” да се провеждат референдуми по всички важни за обществото теми, категоричен е Харизанов. Той описва себе си като оптимист и вярва, че най-доброто за България предстои, но затова хората трябва да дадат гласа си за партия с ясни, категорични и смели позиции каквато е „Възраждане”.

За да са запазим своята Родина в цялост и красота, в никакъв случай не трябва да отстъпваме пред позицията си за суверенитет на националната валута, да не позволим да унищожаването на българския лев, защото така ще загубим своята самостоятелност и ще станем окончателно зависими от чужди интереси. Нека не забравяме, че сме българи! Нека си припомним миналото! Нека бъдем единни! Часът на свободата призовава всеки един българин да покаже на дело родолюбието си!, казва в заключение кандидатът за народен представител от „Възраждане” Георги Харизанов.

About Post Author

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *