Европейският медалист Даниел Александров направи открита тренировка с борците на СКБ „Локомотив”

0

 

 

Европейският медалист и трикратен носител на Златния пояс „Никола Петров” Даниел Александров направи открита тренировка с борците на СКБ „Локомотив” в Горна Оряховица.

Той гостува в родния град на първия българин световен шампион по покана на колегата си в 49-то Народно събрание Димитър Николов. Двамата  са част от парламентарната група на ГЕРБ – СДС и са част от листите за новия Парламент.

Преди да отидат в залата по борба, те поставиха цветя и се поклониха пред паметника на Никола Петров в едноименния парк. В тренировъчната зала ги посрещнаха президентът на клуба Цветан Зеленков и олимпийският шампион Явор Янакиев, който също е приятел на СКБ „Локомотив”.

Даниел е пример как спортът изгражда качества, които помагат във всяко едно начинание. Той е един от най-работливите и възпитани колеги в Парламента, затова реших, че ще е хубаво да дойде при вас и в ролята на мотиватор, каза на младите борци Димитър Николов. Самият Николов е израснал в залата по борба покрай баща си – майстора на спорта и треньор Стойчо Христов. Дълги години сегашният народен представител беше част от ръководството на клуба.

Още повече, че Даниел Александров е трикратен носител на пояса „Никола Петров”, а за всеки горнооряховчанин това е име символ. За нас Никола Петров е не просто голям шампион, но и голям човек, общественик, който участва във всички важни за родния си град събития. Бих искал да научите и този урок и да помните, че Горна Оряховица може да е малък град, но ражда големи хора, каза още Николов.

Има едно поверие, че който спечели пояса на Никола Петров, после ще вземе медал и от голям шампионат. При мен се получи така. Затова ви нося един от трите си пояса, за да ви донесе късмет, каза европейският медалист на малките горнооряховски борци. Хлапетата побързаха да се докоснат до пояса и да си направят снимки с трофея и носителя му.

Помнете, че човек е голям колкото са големи мечтите му. Следвайте своите, но бъдете единни и си помагайте, защото без подкрепата  и вътрешната конкуренция в един отбор не можеш да израснеш в този труден спорт. Борбата ми е донесла много приятелства по цял свят, дори със съперниците на тепиха. Явор Янакиев е един от тези, от които съм се учил и с които съм се съревновавал, каза на младите Даниел Александров.

На тепиха няма нужда от много думи, но трябва да се работи здраво. Нека сега поработим, прикани да продължат тренировката най-младият носител на пояса „Никола Петров”. Той облече и екип с логото на горнооряховския клуб и направи показна схватка с бронзовия медалист на „Локо” от държавното за мъже тази година Емил Ангелов. На класика Александров  му беше трудно срещу напористия Ангелов.

Димитър Николов и Даниел Александров са отново в кампания за 50-то Народно събрание. Борецът е в една от софийските листи, а Димитър Николов е трети в листата на ГЕРБ – СДС за IV МИР – Велико Търново. Листата е под номер 22 в бюлетината, а Николов е с преференция 103.

КУПУВАНЕТО И ПРОДАВАНЕТО НА ГЛАСОВЕ Е ПРЕСТЪПЛЕНИЕ!

About Post Author

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *