Задържаха за 72 часа младежа, който дрогиран помля три коли във В.Търново, докато бягал от полицаи

0

Районна прокуратура – Велико Търново привлече като обвиняем и задържа за 72 часа неправоспособен шофьор, управлявал автомобил след употреба на наркотици и причинил пътно- транспортно произшествие

Районна прокуратура – Велико Търново ръководи разследването по досъдебно производство, образувано на 28.05.2024 г., за това, че около 02:30 ч. на 28.05.2024 г., в гр. Велико Търново, ул. „Климент Охридски“ до № 30, е настъпило пътно – транспортно произшествие между лек автомобил „Порше Кайен“, управляван от неправоспособния водач Д. С., на 21 години, който последователно се блъснал в контейнер за смет, както и в три паркирани леки автомобила, при което по непредпазливост били причинени значителни имуществени вреди– престъпление по чл. 343, ал. 1, б. „а“, вр. с чл. 342, ал. 1, пр. 3 от НК.

В хода на разследването в условията на неотложност са извършени разпити на свидетели и оглед на местопроизшествие. Иззети са веществени доказателства, включително и лек автомобил „Порше Кайен“, който не е собственост на водача Д.С..

След анализ на събраните до момента доказателства, Д.С. е привлечен в качеството на обвиняем за това, че:

1. На 28.05.2024 г. в гр. Велико Търново, пл. „Цар Иван Асен І“ и ул. „Климент Охридски“, противозаконно пречил на орган на властта – двама младши автоконтрольори – служители в сектор „Пътна полиция“ при ОД на МВР гр. Велико Търново, да изпълнят задълженията си, регламентирани в чл. 165, ал.1, т.1 от ЗДвП, за контролиране правилата на движение и изправността на превозните средства, като не изпълнил многократно подадени разпореждания със светлинен и звуков сигнал, а именно като водач на МПС – лек автомобил, марка „Порше Кайен“ не изпълнил разпореждания на полицейските органи да спре за проверка след подадени светлинен и звуков сигнал на полицейски автомобил, съгласно чл. 170, ал. 3, пр. 4 от ЗДвП, за да му бъде извършена проверка – престъпление по чл. 270, ал.1, пр. 1 от НК.

2. На 28.05.2024г. в гр. Велико Търново, по ул. „Климент Охридски“ управлявал лек автомобил след употреба на наркотични вещества – амфетамин и метамфетамин, установено по надлежния ред – с техническо средство „Dreger Drug Test 5000” – престъпление по чл. 343б, ал. 3 от НК.

С постановление на наблюдаващия прокурор от Районна прокуратура – Велико Търново, обвиняемият Д.С. е задържан за срок до 72 часа и спрямо него предстои внасяне на искане в РС-В. Търново за вземане на мярка за неотклонение „Задържане под стража“.

Действията по разследването продължават под наблюдението на РП – Велико Търново. Предстои назначаването на експертизи, разпити на свидетели и др. следствени действия. В зависимост от техния резултат, ще бъде преценено дали са извършени и други престъпления от лицето, за които то да бъде обвинено.

 

 

 

 

About Post Author

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *