Прекрасните деца на Велико Търново: Магдалена Бояджиева  има само шестици, побеждава в олимпиади, пее и работи като доброволец

0

 

14-годишната Магдалена Бояджиева от Велико Търново е доказателство за това какви умни, талантливи и даровити деца се раждат и живеят в духовната и историческа столица на България. Ученичката в ОУ „Бачо Киро” няма нито една петица сред отличните си оценки, а с прекрасните си резултати вече е приета да учи с пълна стипендия  природни науки в Американски колеж „Аркус”.

Тази година Маги е участвала в седем олимпиади по различни предмети, като в пет от тях  се е представила отлично и се е класирала за областно ниво, а на олимпиадата по български език и литература е показала най-добри резултати в областта и е станала първа.

Въпреки че се справя отлично с българския език и литературата, чаровната тийнейджърка мечтае да стане зоолог и певица. Това не е случайно, защото обича безкрайно много животните и иска да се грижи за тях професионално.  А дали ще направи кариера като певица все още не знае, въпреки че музиката е част от живота й още от детската градина. Тогава мъничето  започва първите си занимания във вокална група „Пеещи камбанки” с ръководител Владимир Габров, където продължава да се изявява без прекъсване  и до момента.

Като дете, което винаги и във всичко се стреми да е първо, Маги обира де що има награди и на музикалните конкурси, в които участва. Тя не може да изброи всички отличия, но само за последните пет-шест месеца се представя блестящо в няколко музикални формати. Печели първо място на Международния конкурс „Абанико”, който се проведе в НДК в София, в категорията мюзикъл/песен от филм, а в раздела световни хитове е трета. През декември м.г. печели първо и второ място в Международния конкурс „Звезден сблъсък” във Велико Търново и т.н.

Маги е безкрайно благодарна на  ръководителя на „Пеещи камбанки” Владимир Габров и на вокалния си педагог  Кристина Стоименова  от МДТ „Константин Кисимов”, които освен на усвояване на музицирането, я учат на дисциплина и на това, че големите успехи се постигат освен с талант и дарба, и с много, много труд.

Маги Бояджиева напълно опровергава схващането, че съвременните деца не обичат да четат, защото книгите са сред любимите й занимания. Чете с наслада освен задължителната литература в училище, така и тийнейджърски, и фентъзи романи.

Чаровното търновско момиче въпреки крехката си възраст е осъзнала и нещо много важно – колко велико нещо е да работиш безвъзмездно за добри каузи. Именно затова тя е активен член на младежката структура на Ротари – Интеракт клуб във Велико Търново, където заедно със сестра си са доброволци от няколко години. С голяма радост и желание участва във всички акции на интеракторите – събират дрехи за социално слаби семейства, набират средства за книги и пособия на свои връстници в неравностойно положение, включват се в събития на по-големите в организацията – Ротаракт и Ротари клуб във Велико Търново.

Освен като член на Интеракт клуб, момичето се включва с желание и ентусиазъм и във всички училищни прояви.

И наред с всички занимания, Маги Бояджиева никога не забравя най-важните уроци, предавани в нейното семейство – че всеки е толкова голям, колкото са големи мечтите му, че не бива да завижда, да се възгордява и че винаги трябва да  бъде добър човек. Защото добрината винаги се връща умножена при този, който я раздава на другите.

About Post Author

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *