Започна основен ремонт на общинския път за Хаджидимитрово на стойност 2,5 млн. лева

0

Днес официално започна изпълнението на дейностите по инвестиционен проект „Основен ремонт на път VTR 1261 / III -407, Павел – Совата/-Хаджидимитрово-/ III -407/ от км 0+000 до км 1+915“. Общата дължина на трасето е 1 915 м., а финансирането в размер на 2,5 млн. лева е осигурено от Закона за държавния бюджет, в изпълнение на Инвестиционната програма на община Свищов.

Проектът включва изпълнение на строително-монтажни работи от кръстовището с път III -407 /Павел – Совата/ до табелата на с. Хаджидимитрово, малко след която е и краят на ремонтираният участък. По проекта са предвидени следните дейности: ремонт на пътна настилка; почистване на банкети и бордюри; направата на нов капковиден остров при кръстовището с републикански път III-407 с цел повишаване на безопасността в участъка; направата на 2 нови водостока по дължината на участъка; отводняване в участъка извън населени места; монтаж на нови ограничителни системи за пътища; вертикална сигнализация; и хоризонтална маркировка.

Срокът за изпълнение на строително-монтажните работи и дейности по договора е до 12 месеца.

Пътят, който е изцяло общинска собственост, към момента е в неприветливо състояние, поради липсата на ремонтни дейности от години. Това е така, тъй като с бюджета на Общината е невъзможно да бъде извършен ремонт. Въпреки това ръководството на общината намери начин за включването на проекта в Инвестиционната си програма и осигури финансирането му от държавния бюджет, чрез изготвянето на инвестиционен технически проект за основен ремонт на пътя.

С цел да подобри пътната инфраструктура и да гарантира безопасното движение на МПС на своята територия, община Свищов е изготвила няколко технически инвестиционни проекта за своите общински пътища и ще продължи да търси форми и начини за финансиране ремонтите и на останалите. Към момента изготвени проекти има за селата – Овча могила, Драгомирово, Ореш и към с. Червена от главен път Е-83.

About Post Author

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *