„КОТЕШКАТА БАНДА“ ИДВА ВЪВ ВЕЛИКО ТЪРНОВО ЗА ДЕНЯТ НА ДЕТЕТО

0

 

 

Спектакълът от програмата „Сцена на вековете: Поглед към бъдещето“

ще е с вход свободен

 

Забавният мюзикъл  „Котешката банда“ на талантите от „Бон-Бон“ ще е подарък  за малките великотърновчета за Празника на детето – 1 юни.  Спектакълът е от програмата за детска и младежка аудитория „Поглед към бъдещето“ на  Летен оперен фестивал „Сцена на вековете“ 2024.  Представлението ще е в събота от 11,00 ч. в Двореца на културата и спорта „Васил Левски“ с вход свободен благодарение на Община Велико Търново.

Невероятна музика, танци, история за вечната битка между доброто и злото очакват зрителите. В ролите на славните котета от кварталната котешка банда ще влязат малките таланти от „Бон-Бон“. Главните герои на мюзикъла успяват с вълшебството и помощта на Доброто, с кураж и постоянство и със силата на приятелството да победят Великия и Лош Магьосник на Мрачното царство – Рат-Сурат. Това и други красиви послания отправя „Котешката банда“ към всички пораснали и непораснали деца в този объркан свят.

Автор на музиката е Стефан Димитров, либретото е на Гергана Сотирова, а сценограф Златка Вачева. Режисьор на спектакъла, в който шеметно се включват талантливите Бонбони е Бисерка Колевска.

Още две заглавия на балетна школа „Класика“ и Виргиния балет са в тазгодишната програмаза детска и младежка аудитория „Сцена на вековете: Поглед към бъдещето“.

Спектаклите от основната фестивална програма на откритата сцена на крепостта Царевец стартират на 4 юли с кунчю операта „Среща сред цъфналите праскови“ на Шанхайскатка оперна кунчю трупа (Китай).

Официалното откриване на форума ще е два дни по-късно, на 6 юли  с балета „Кармен“ по музика на Бизе-Шчедрин в изпълнение на Русенската опера. През лятото под звездното небе на Царевец ще има още оперни заглавия, концерти и мюзикъли.  Част от фестивалната програма е спектакъла  „Огънят на Анадола“, който ще бъде представен на 3 август в Летния театър на Старата столица. На същата сцена ще са и събитията от съпътстващата фестивална програма, в която има 4 концерта.

Летен оперен фестивал „Сцена на вековете“ се организира от Община Велико Търново с подкрепата на Регионалния  исторически музей и Общинска туристическа агенция „Царевград Търнов“ и е носител на  престижния лейбъл „Европа за фестивалите. Фестивалите за Европа“ 2024-2025.

About Post Author

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *