Лайънс клубове дариха 40 000 лв. за закупуването на очен кохерентен томограф в МОБАЛ

0
Лайънс клубове дариха 40 000 лв. за закупуването на очен кохерентен томограф в МОБАЛ „Д-р Стефан Черкезов“ във Велико Търново. Средствата са събрани от лични дарения на членове на Лайънс клуб Велико Търново и Лайънс клуб Велико Търново Янтар и по време на редица благотворителни инициативи, които бяха организирани от клубовете.
Благотворителната кампания стартира още в края на миналото лято, когато бяха организирани футболен турнир и благотворителен бал в подкрепа на каузата.
„Решихме да подкрепим тази инициатива, защото очното здраве е един от основните приоритети на Лайънс движението. Успяхме да реализираме редица благотворителни инициативи – балове, футболна среща и два благотворителни концерта, в които участваха талантливи деца от Велико Търново и региона“, разказва президентът на Лайънс клуб Велико Търново Янтар, Розалина Панова.
Скенерът е изключително важен и необходим, защото служи за цялостно изследване на окото. Цялата стойност на апаратурата от последно поколение възлиза на над 100 000 лв., като останалата част от сумата е осигурена от бюджета на болницата.
„Тази модерна апаратура е изключително скъпа, затова решихме да подпомогнем тази кауза, за да се осигури една по-прецизна диагностика и по-добро обслужване на пациентите “, заяви д-р Евгени Чолаков, който е офтамолог и член на Лайънс клуб Велико Търново.
„Това е най-модерният метод за изследване. За нас този апарат е изключително важен, защото той служи най-вече за установяване на заболяванията на ретината, на очното дъно, на макулата. Това е начин за доказване, че го има заболяването и за неговото проследяване във времето. Много е ценно и важно за нас и сме изключително благодарни на лайънс клубовете за инициативата. Вече няма да се налага пациентите да търсят възможност за изследване на други места, всичко това ще се случва на място в очно отделение“, споделя началникът на отделението д-р Елка Миланова.
Ръководството на МОБАЛ „Д-р Стефан Черкезов“ благодари на дарителите, които вложиха труд, любов, и енергия в реализирането на тази много важна и общественозначима кауза.
На събитието присъства и Цвети Шопова, която е дистрикт управител на АЛК Дистрикт 130 България . Сред гостите на отделението бяха и децата от Танцова школа „Рали“, които са сред талантите, които се включиха в благотворителните концерти в подкрепа на каузата.
.

About Post Author

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *