Тънкостите на актьорската професия усвоиха ученици на СУ “Емилиян Станев”

0

_cuva

 
Тънкостите на актьорската професия, правилно дишане, какво да правим ако на сцената забравим репликите си. Това бяха част от уроците, които преподаде най-новото попълнение в трупата на МДТ “Констанит Кисимов” – актьорът Борис Атанасов. Той се срещна с ученици от парламента на най-голямото училище в областта СУ “Емилиян Станев”. Повод за гостуването му бе новото представление на театъра по едноименната творба на Емилиян Станев – “Крадецът на праскови”. Освен различни упражнения за актьорство и импровизации Борис Атанасов показа и подготовка за пеене и глас и изпълни една от песните, които сам е измислил за представлението “Крадецът на праскови”.
Младата аудитория на Борис Атанасов го засипа с въпроси, някои от които развеселиха доста актьора. Как се справя човек, ако на сцената му се доходи до тоалетна, какво прави ако си забрави репликите, как се справя със славата, когато на улицата го спират непрекъснато хора, които го разпознават от участията му в представления и реклами, бяха само част от въпросите, на които той трябваше да отговори.
Това е втора театрална среща, която ученическият парламент на СУ “Емилиян Станев” организира и се надява с нея да запали искрата на театралното изкуство сред учениците.

About Post Author

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *