„Задържане под стража“ е мярката за младежа, който дрогиран помля три коли, докато бяга от полицаи във Велико Търново

0

По искане на Районна прокуратура – Велико Търново, Районен съд – Велико Търново наложи мярка за неотклонение задържане под стража на Д.С. Същият е привлечен в качеството на обвиняем по досъдебно производство, образувано във връзка с настъпилото в гр. Велико Търново, на 28.05.2024г. пътно-транспортно произшествие, между лек автомобил „Порше Кайен“, управляван от неправоспособния водач Д. С., който последователно се блъснал в контейнер за смет и в три леки автомобила, при което по непредпазливост били причинени значителни имуществени вреди– престъпление по чл. 343, ал. 1, б. „а“, вр. с чл. 342, ал. 1, пр. 3 от НК.
На този етап на досъдебното производство Д.С. е привлечен в качеството на обвиняем за това, че на 28.05.2024 г. в гр. Велико Търново, като водач на МПС – лек автомобил, марка „Порше Кайен“ не изпълнил разпореждания на полицейските органи да спре за проверка след подадени светлинен и звуков сигнал на полицейски автомобил, съгласно чл. 170, ал. 3, пр. 4 от ЗДвП, за да му бъде извършена проверка – престъпление по чл. 270, ал.1, пр. 1 от НК.
Д.С. е привлечен в качеството на обвиняем и за това, че по същото време и място управлявал лек автомобил, след употреба на наркотични вещества – амфетамин и метамфетамин, установено по надлежния ред – с техническо средство „Dreger Drug Test 5000” – престъпление по чл. 343б, ал. 3 от НК.
Преценено е, че от събраните до момента доказателства може да се направи обосновано предположение за авторството на деянията на обвиняемия, като е налице опасност да се укрие и да извърши престъпления, поради което ВТРП е внесла в Районен съд гр. Велико Търново искане за вземане на мярка за неотклонение задържане под стража по отношение на обвиняемия.
На 30.05.2024 г. с определение на Районен съд град Велико Търново, по отношение на обвиняемия Д.С. е взета мярка за неотклонение задържане под стража.
Разследването продължава под наблюдението на Районна прокуратура –Велико Търново.

About Post Author

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *