С подкрепата на проф. д-р Костадин Ангелов във великотърновското село Плаково отново ще има личен лекар

0

АПИ трябва да възстанови увреден от транзитен трафик общински път

 

В село Плаково край Велико Търново отново ще има личен лекар, след съдействието на народния представител и председател на Комисията по здравеопазване в 49-о Народно събрание проф. д-р Костадин Ангелов. Пред Ангелов, който е и водач на лисата на ГЕРБ-СДС за Велико Търновои региона кметицата на Плаково Петя Тотева разказа, че селото се разраства, заселват се нови семейства и макар старопрестолният град да е само на 13 км., лекар на място е наложителен поне два пъти в седмицата.

„Заедно намерихме решение и още от 1 юни лекарският кабинет отново ще отвори врати за регулярни прегледи. В програмата на ГЕРБ-СДС осигуряването на всеобхватна, достъпна, навременна и качествена медицинска помощ в малките населени места – чрез мобилни екипи и телемедицина, е сред водещите приоритети с разписани мерки и механизми“, коментира проф. д-р Костадин Ангелов.

Той обеща съдействие и за решаването на друг проблем на Плаково – АПИ да гарантира възстановяването на общинския път към Килифарево. Отсечката от 5 км. бе основно ремонтирана от Община В. Търново, но днес е увредена, защото целият трафик между Старата столица и Елена минава оттам и през селото. А причината е закъснялата с три години реконструкция на главния път между Велико Търново и Елена, за който финансиране правителството на ГЕРБ бе осигурило още през 2021-а година.

В селото се ремонтира и централният площад. Инвестицията е за близо 200 000 лева и е с общински средства, тъй като когато „промяната“ управляваше държавата, последната изобщо я нямаше.

 

About Post Author

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *