В петък вечер започва 17-то издание на Празника на горнооряховския суджук

0

 

 

В 18.00 ч. в петък край Летния театър в Горна Оряховица официално ще бъде открито 17-то поред издание на традиционния Празник на горнооряховския суджук. Деликатесът е първият български продукт със защитено в ЕС географско указание за произход, а празникът, посветен на него се чества от 2007 година, по решение на Общинския съвет.

Атрактивните изпълнения на великотърновския Духов оркестър „Джуниър бенд“ и горнооряховския Мажоретен състав „Българче“ ще поставят начало на програмата при откриването, която ще започне още в 17.30 ч.

Събора ще открие кметът Николай Рашков. Сред официалните гости ще бъде зам.-министърът на земеделието и храните доц. Деян Стратев.

Като водещ на забавните програми в дните на празника ще се изявява музикантът Искрен Пецов. В петъчната вечер на 31 май за гостите ще пеят фолклорните изпълнители Николай Славеев и Мария и Магдалена Филатови.

На 1 юни забавленията ще започнат със специално детско шоу. През целия ден на мястото ще има музикални и артистични изпълнения, ще се провеждат кулинарни игри, викторини, занаятчийски работилници, суджукарско надиграване, ще има много награди.

Концерт на фолклорната певица Пепи Христозова започва привечер. След нея публиката ще може да наблюдава атрактивно визуално шоу „Лед и Огън“.

Изключително талантливите млади поп изпълнители от Вокален състав „Графити“ ще предхождат голямата гост-звезда.

Кулминацията на празниците в Горна Оряховица идва с обичания от всички Любо Киров.

В събота, първи юни, Любо Киров ще излезе на откритата сцена край Летния театър. Концертът започва в 21.30 ч.

Официалното закриване на тазгодишните празници е от 11.00 ч. на 2 юни, неделя.

About Post Author

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *