Ивета Стефанова от СУ „Вела Благоева“ беше гост на традиционния абитуриентски бал, организиран от президента

0

Ивета Стефанова от СУ „Вела Благоева“ беше гост на традиционния бал „Подкрепи една мечта“ в резиденция „Бояна” в София. Зрелостници от випуск 2024 бяха поканени на бална вечер, организирана в рамките на благотворителната инициатива на президента Румен Радев „Подкрепи една мечта“. Държавният глава и съпругата му Десислава Радева са домакини на традиционния абитуриентски бал за младежи, настанени в приемни семейства и в Центрове за настаняване от семеен тип, както и зрелостници от специални училища за ученици с увреден слух.

„Благодаря, че бях поканена на този бал! Беше прекрасно!“ – каза Ивета.

Тя е една от успешните ученици на СУ „Вела Благоева“, завършващи  профил „Обществени науки“.

„Изберете честно и почтено занимание и помнете, че енергията, любознателността, волята и вярата ще ви направят най-добрите. С тези думи президентът Румен Радев приветства младите хора. Той  им пожела винаги да вярват в своите таланти и възможности и да помнят хората, които от самото начало са ги подкрепяли по пътя към реализацията на мечтите им. Президентът Радев изрази удовлетворение, че почти половината от абитуриентите тази година желаят да учат в университет, а останалите вече търсят своята перспективна работа.

Държавният глава благодари на всички дарители, които подкрепят инициативата, както и на всички артисти, певци, стилисти и фотографи, които благотворително се включват в подготовката на младежите за балната вечер.

Продуцентска компания „Дрийм Тийм Груп“ за пореден път организира благотворително артистичната програма на тържеството. Водещ на събитието беше актьорът Руслан Мъйнов. Изпълнителите, които подкрепиха инициативата, бяха Орлин Павлов, „Дийп Зоун Проджект”, Елия, RIA, Мария Мутафчиева (Мери Бойс Бенд), DIA, „Юпитер 7“, Играта, Мойсей, Кристина Дончева, Дивна, „ЛаТиДа“, Тино, Мона, СкандаУ.

В организацията на събитието отново участва „Кристиан оф Рома“ с екип от фризьори и гримьори. И тази година Вяра Михайлова от инициативата „Красавицата и Вяра“ организира фотографи, които благотворително снимаха абитуриентите. От „Академия за мода“ с председател проф. Любомир Стойков, осигуриха бални рокли и костюми за младежи от приемни семейства. За първа година Театър 199 „Валентин Стойчев“ подарява на абитуриентите карти за представленията от предстоящия сезон.

На тържеството присъстваха вицепрезидентът Илияна Йотова, служебният министър на труда и социалната политика  Ивайло Иванов, служебният министър на образованието и науката проф. Галин Цоков, служебен министър на младежта и спорта Георги Глушков, служебният министър на туризма Евтим Милошев.

About Post Author

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *