Велико Търново се преклони пред Ботев и загиналите за свободата на България

0

Велико Търново почита и помни Ботев и българските герои, загинали за свободна, обединена и независима България! 148 години безсмъртие! Жители  и гости на историческата и духовна столица на България  се преклониха пред живота, делото и паметта на великия български поет и революционер.

Заупокойна молитва произнесе отец Асен.

 

Пред паметника на Христо Ботев в центъра на Велико Търново децата от Детска градина „Иванка Ботева“ – клуб „Христо Ботйов“, с ръководители главен учител Лорета Великова и учител Веска Велева, изпълниха литературната композиция „Пътят към безсмъртието“.

Беше проведен военен ритуал от представителния блок на Национален военен университет „Васил Левски“, Военния духов оркестър и почетен караул.

Цветя и венци от името на Община Велико Търново поднесоха заместник-кметът Снежана Данева-Иванова и Росица Димитрова, заедно с председателя на Общинския съвет Венцислав Спирдонов.

В церемонията участваха областният управител Ивайло Здравков, началника на НВУ бриг. ген. Иван Маламов, кандидати за народни представители, граждани.

сн. Община Велико Търново

About Post Author

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *