Александра Тодорова от „Възраждане“: „Само със спешни законодателни промени могат да бъдат спасени безценните паметници на културата във Велико Търново”

0

Загубата на българския лев и приемането на еврото би довело до икономическа криза и загуба на финансовата ни независимост. Затова трябва все повече хора да разберат колко е важно запазването на националната ни парична единица. Това заявява категорично Александра Тодорова – четвърта в листата на ПП„Възраждане“ от Великотърновски избирателен район за предсрочните парламентарни избори на 9 юни .

С приемането на еврото България ще загуби правото сама да определя паричната си политика, няма да има равен глас при взимането на решения в еврозоната, ще преживеем шокова инфлация в първите години, особено за стоките от първа необходимост, има риск страната ни да задлъжнее и да тръгне по пътя на Гърция, посочва Тодорова. Живях и работих повече от 10 години в Испания и съм слушала безброй  разкази на местните хора как са заспали с едни цени и са се събудили на другия ден с двойно поскъпване  на стоките, споделя Тодорова. Въпреки уверенията на мастити анализатори как приемането на еврото ще помогне за развитие на различни сектори на икономиката, тя е убедена, че превалутирането ще удари най-силно обикновените хора.

40-годишната дама е избрала да се върне в България след годините пребиваване в чужбина, защото е заклет патриот и защото вярва, че ПП „Възраждане“ е единствената партия, която няма да подведе хората, ще работи за подобряване на живота в страната ни, защото само това е начинът да се върнат милионите българи, поели по нелекия път на емигрантството.

Александра Тодорова е завършила специалност „Стопанско управление“ в ТУ  – Габрово, също „Строителство на сгради и съоръжения“ във ВСУ „Любен Каравелов“ в София. Заемала е различни длъжности в сферата на строителството, в момента работи като инженер проектант в чуждестранна фирма.

Патриотизмът, който е в основата на идеологията на „Възраждане“, не е патриотарстване, на каквото се нагледахме при различни политически формации през годините, категорична е Александра Тодорова. Това била и първата причина преди повече от седем години тя да приеме каузите на лидера на „Възраждане“ Костадин Костадинов и да вложи цялата си енергия в работата си първо като симпатизант, а после и като член на партията. Тодорова е един от най-дейните активисти, които участваха в събиране на подписи за национален референдум за запазване на българския лев.

Тя е напълно убедена, че само „Възраждане“ има ясно разписана стратегия за връщане на българите от чужбина. Това е и една от нейните лични каузи, защото самата е била свидетел на „загубените“ за родината ни сънародници, които, търсейки препитание, избират живота и работата зад граница.

Една от целите на Александра Тодорова в бъдещия Парламент на България ще бъде изработването и приемането на спешни законодателни промени, свързани с опазване на културно-историческото ни наследство. Никога няма да се примиря, че в невероятен град като Велико Търново старите и красиви сгради падат една след друга и всички са безсилни да спрат този пагубен процес, посочва Тодорова. Като инженер проектант тя е готова да участва с конкретни предложения за овладяване на разрухата и запазване на безценните богатства, които имаме като сграден фонд. Щом като десетки държави са намерили решение, няма причина това да не се случи и в България, категорична е четвъртата в листата на ПП „Възраждане“.

Александра Тодорова призовава всички българи да излязат и да гласуват, защото това е единственият начин за овладяване на корпоративния вот и купените гласове – порочната практика, която обезверява хората и ги отблъсква от политиката.

About Post Author

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *